Je hond ‘insmeren’ met factor 50

Hebben zij ook een speciale zonbescherming nodig? Ja dus, is het antwoord.

 

Wat een feest! De zon schijnt en het is lekker weer. Ja, we weten het al jaren: we moeten ons altijd goed insmeren. Met een factor. Het liefst een hoge factor.

 

Maar wie denkt er ooit aan onze lieve viervoeters? Onze trouwe honden, die overal met ons mee naartoe gaan? Die ook op het strand liggen, of in de tuin hangen. Natuurlijk, die hebben een vacht die hen beschermt tegen de zon. Maar hebben zij geen speciale factor nodig? Ja dus, is het antwoord. Supermarkt Lidl komt met de ultieme oplossing: een hondenligbed met een tentje erboven. Zodat onze maatjes niet in de volle zon liggen de hele dag en dus niet verbranden.

 

Volgens de supermarktketen beschermt het bedje alle hondjes met factor 50. Kijk, wat een uitvinding. Het bedje ligt comfortabel en zou ook wat verkoelend werken op hete zomerdagen. Dat kunnen sommige honden met lang haar en een dikke vacht zeker wel gebruiken. Normale honden kunnen niet zo snel verbranden, maar ze kunnen het op een snikhete dag wel heel erg warm hebben en dan voelen ze zich niet goed. Dit tentje biedt de ultieme uitkomst: je hond kan lekker onder een afdakje liggen uitblazen. En gewoon naast je liggen op het strand, maar dan in de schaduw. Wel zo prettig voor het beestje.

 

De actie van Lidl kan nu al op succes rekenen. Het bericht over het hondententje krijgt op Facebook namelijk al meer dan 11000 likes, 37000 reacties en het is al meer dan 2200 keer gedeeld. Lidl schrijft er zelf met een knipoog bij: ‘Alle honden gaan uit hun dak na het zien van dit prachtige hondenbed, met zo’n dakje houden óók zij het hoofd koel deze zomer!’ En daarbij staat ook in grote letters: ‘Hou je hond cool!’. Heerlijke humor.

 

Ach, een fijne zomer, dat gunnen we onze kwispelende kanjers zéker. En als het nu echt een te hete dag wordt, nou wie weet… Dan gaat het baasje misschien óók even onder het afdakje liggen afkoelen. Dat mag wel, toch?

 

Het hondenbedje heb je al voor twintig euro. Het artikel is online uitverkocht, maar ga gauw langs een Lidl-filiaal bij jou in de buurt, wie weet dat er daar nog hondenbedjes te koop zijn.

 

Door: Redactie Franska.nl