Harry en Meghan?

Dit is het meisje waar Harry eigenlijk mee zou trouwen. En die is ook niet mis.

 

Harry en Meghan. Zo onafscheidelijk dat je bijna zou denken dat er nooit een ander is geweest. Maar geloof me, die Harry, die heeft gretig gegraasd van de Engelse heuvels. En smaak kan hem ook niet worden ontzegd. Want voor Meghan had hij een andere traffic-stopper zoals de Britten zeggen. Cressida Curzon Bonas. Je weet het misschien nog wel. Even wat feiten om je geheugen op te frissen.

 

De ontmoeting

  • Harry en Cressida werden door prinses Beatrice (de dochter van Andrew en Sarah Ferguson) in 2012 aan elkaar voorgesteld.
  • Cressida was een flinke vangst.  Voor Harry de perfecte balans tussen Britse aristocratie (haar grootvader was de achtste graaf Howe, haar moeder van Adel en haar vader een ondernemer)
  • De it-genen kreeg Cressida van haar moeder, Mary-Gaye Curzon, de vrouw zo mooi dat ze de ‘social magnet’ van Engeland werd genoemd. Ze trouwde vier keer en bracht haar leven voornamelijk feestend, etend en reizend door.
  • Cressida heeft zeven halfbroers en zussen; drie halfbroers van haar vaders eerste huwelijk, een halfzus van haar moeders eerste huwelijk en twee halfzussen en een halfbroer van haar moeders tweede huwelijk. Daarvan is er een overigens de actrice Isabella Calthorpe. bent u daar nog?
  • Cressida zelf voldeed het conservatorium in de richting Dans aan de universiteit van Leeds en daarna aan het conservatorium van Greenwich.

Cressida, kortom, da’s een leukerd. Met de looks van haar moeder en een smaak en stijl zoals het een Londense it-girl betaamt.

 

Wat ging er mis?

Dat vertelt het verhaal niet. Wel weten we dat ze in 2014 ‘amicably’ uit elkaar zijn gegaan. En nog zulke goede vrienden zijn dat zij is uitgenodigd op het huwelijk van Harry.

 

 

Dit maakt het nog mooier

 

 

Harry vond Meghan, Cressida vond Harry. Een andere. Harry Wentworth-Stanley om precies te zijn. En hij is me toch een leukerd. De zoon van de markies van Milford Haven, die weer familie is van koningin Elizabeth. Een boom van een vent, deze Harry. Hij zwemt op Olympisch niveau, kan bizar goed skiën en speelt natuurlijk een prima potje polo. En een lieverd is het ook nog eens.

 

Zijn broer, oh drama, schoot zichzelf een aantal jaar geleden vlak voor Kerst door zijn hoofd op het landgoed van de familie. Om zijn verdriet om te zetten in iets nuttigs, startte Harry een stichting. Rowforjames.com is bedoeld om mensen met depressies te kunnen helpen. Wat Harry zelf deed? Die roeide met drie vrienden in 39 dagen de Atlantische Oceaan over.

 

Na 19 mei ga ik me vast zo ontzettend verkneukelen op dit huwelijk. Kneukel je mee?

 

 

 

Door Pleuntje van der Horst