De Queen of Soul is niet meer

Deze jeugdfoto van Aretha Franklin wordt overal gedeeld

 

Deze jeugdfoto van Aretha Franklin wordt overal gedeeld

 

De Queen of Soul, Aretha Franklin, is niet meer. Ze overleed deze week op 76-jarige leeftijd. En wat had ze een bijzonder en mooi leven.

 

Een mooie 76 jaar is ze geworden. Met hits als Respect, I Say a Little Prayer, Chain of Fools, Think en I Knew You Were Waiting (For Me) zal ze altijd blijven voortleven in de muziekwereld. We snappen wel dat ze achttien Grammy’s heeft gewonnen. Op de ranglijst van beste zangers aller tijden van het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone staat Franklin op de eerste plek. Het is ongelooflijk knap, wat ze heeft bereikt. 

 

 

Helaas, in december 2010 werd bekend dat ze aan alvleesklierkanker leed. De ziekte leek weg te zijn, maar kwam weer terug en werd haar acht jaar later fataal. De familie van Aretha wil dat ze opgebaard in een museum komt te liggen in het Amerikaanse Detroit. Dat hebben ze bedacht omdat een gewone kerk te klein is om alle bezoekers en fans hun laatste eer te laten betuigen. Er worden duizenden en duizenden fans van de de zangeres verwacht. Aretha had zelf vier zonen met vier verschillende partners. Ze is in haar leven twee keer getrouwd geweest.

 

En met deze foto van een piepjonge Aretha wil iedereen haar herinneren. De foto gaat dan ook de hele wereld over.

 

Er wordt een film gemaakt over haar leven, daar was ze zelf heel enthousiast over. “Ze had er veel zin in, was heel optimistisch over de film, en was ook heel betrokken”, zegt Harvey Mason jr., de producent van de film. Wanneer de film precies af zal zijn, is niet bekend.  “We hebben urenlang gesproken over haar leven, hoe ze opgegroeid is, maar ook over muziek, politiek en relaties. Vandaag is natuurlijk een verdrietige dag, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we haar kunnen eren met deze film.” Maar de makers willen niets overhaasten, zo laten ze weten. 

 

 

Door Redactie Franska.nl