Leuk om te doen:

Dagje bijzondere kunst inclusief lunch op de Veluwe voor maar €15,- 

Hollandse Meesters komen tot leven in prachtige zandcreaties. Ze zijn tot in detail nagemaakt, alsof je door een museum loopt.

 

Bij ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn staan dit jubileumjaar schilderijen van de Hollandse Meesters centraal. De beste beeldhouwers zijn wekenlang bezig geweest om de prachtigste kunststukken van zand te vervaardigen. Ze hebben niet alleen complete schilderijen gecreëerd, maar ook grappige en ontroerende spreuken – die je normaal op de beroemde Delftsblauwe tegeltjes leest.

 
Rembrandt, Johannes en Ferdinand, ze zijn er alle drie
 

Je kunt ze niet missen als je er rondloopt; de bekende schilderijen van onze beroemdste schilders Rembrandt, Vermeer of Bol. En dan helemaal van zand in 3D. Maar er zijn veel meer schilders die een plekje op het festival hebben gekregen. Vergaap je aan de ‘schilderijen’ die de kunstenaars tot in de puntjes hebben nagemaakt.

  

 

Een huishouden van Jan Steen
 

De Nachtwacht, het Melkmeisje, Gezicht op Delft, je vindt ze er allemaal. Er staan meer dan honderd kunststukken te pronken in Garderen. Maar niet alleen van zand, ze zijn ook tot in perfectie nageschilderd en opgehangen in de expositieruimte. De Nachtwacht neemt (zoals ook in het Rijksmuseum) een prominente plaats in, want hij is op ware grootte nagemaakt.
Naast de Hollandse Meesters zijn er ook nog eens veertig tegelspreuken uitgebeeld. 

Hoezo een Huishouden van Jan Steen? Het festival is tot in de zandkorrel verzorgd.

 

 

Kijken, shoppen en wandelen

Uitgekeken op al die prachtige zandschilderijen? Op het terrein van de Beeldentuin in Garderen kun je van een hapje en drankje genieten, nog wat shoppen in de winkeltjes en rondlopen in de Beeldentuin. En als je het terrein afloopt, wandel je zo de Veluwse bossen in.

 

Speciale aanbieding alleen voor Franska.nl lezers
 

Print hier t/m 7 juli je bon voor ’t Veluws Zandsculpturenfestijn met een lunch* voor € 15,- p.p. 

Tegen inlevering van de geprinte bon en betaling van € 15,- p.p. bij Lunchroom de Rozentuin (op de begane grond van het woonwinkeldorp bij de Beeldentuin in Garderen) krijg je je entreekaart en kun je de lunch nuttigen.
De aanbieding is geldig van 16 april t/m 7 juli 2018. 

 

*De lunch bestaat uit een 12-uurtje (Kwekkeboomkroket met twee sneden brood, ham, kaas, rundvleessalade gegarneerd met sla, pittige mosterd en roomboter) óf een vegetarische lunch (een Vegaburger op een witte of bruine bol, op een bedje van sla, tomaat, komkommer en gebakken uitjes) Beide versies incl. een drankje (koffie, thee, melk of karnemelk). 

 

Door Anneke Jansema

Personal Travel Agent bij The Travel Company