Even over The Crown III

 

Misschien komt het door Meghan en Harry, maar ik heb nog meer The Crown-kijklust dan anders. 

 

 

Vooral omdat we nu in een tijdperk gaan komen waarvan ik me dingen herinner. En vooral ook II: omdat we weten wat voor sappigs (en tragisch, dat ook) ons nog allemaal wacht. Beter bedenk je het bijna niet. Goed. Seizoen drie is dus in de maak, en dit heb ik los weten te peuteren (of eigenlijk: los weten te googelen, laat ik mezelf nou niet tot een ontzettende Sherlock Holmes kronen hier).

 

1.     Lady Diana komt in beeld

Daar verheug ik me het meest op. Wie haar speelt is nog niet bekend. Zo benieuwd.

 

2.     Camilla wordt geïntroduceerd

Noem je de een, dan verwacht je de ander. Camilla Parker-Bowles zullen we in seizoen drie gaan zien en ik ben benieuwd naar haar jongere versie, én naar wie haar gaat spelen.

 

3.     Helena Bonham-Carter

Die gaat de oudere versie van Margaret spelen. Ze blijft rock ’n roll, die Margaret, zoveel moge duidelijk zijn.

 

4.     Margaret gaat scheiden

Van Snowdon. Zat er natuurlijk al ontzettend aan te komen, maar nu gaan we het dan ook echt zien.

 

5.     The Queen wordt vervangen

Ik wilde bijna ‘ververst’ zeggen, maar dat is natuurlijk niet waar. We hebben juist een oudere Anne nodig. Daarom kan Claire Foy haar loeizware kroon afzetten en doorgeven aan Olivia Colman.

 

 

 

6.     En een nieuwe Philip

Want die wordt ook een dagje ouder. De nieuwe Philip wordt gespeeld door Tobias Menzies die je, als je Game of Thrones kijkt tenminste, kent door zijn vertolking van de rol van Edmure Tully.

 

7.     Wanneer, wanneer, wanneer?

De BBC zelf zegt dat we het derde seizoen niet voor begin 2019 moeten verwachten, maar de andere twee seizoenen zijn in november en december te zien geweest, dus de fans verwachten dat we deze winter lekker met dekentje, chocola en open haard kunnen bingen.

 

Had ik al gezegd dat ik niet kan wachten?

 

 

Door: Redactie Amayzine