Italians do it better

Deze 8 Italiaanse leefgewoonten zou je subito over moeten nemen.
 

 

Bij Italië denken we al snel aan zon, zee, eten en drinken. Heel veel heerlijk eten en drinken. Ze hebben een neus voor een fijn leven. Een aantal leefgewoonten moeten wij als Nederlanders ook gewoon overnemen om zo zelf wat ‘dolce vita’ in ons leven te brengen. En ik weet zeker dat je het met me eens bent. Lees maar even…

 

1. Samen eten – Buon APpetito

In alle landen is het natuurlijk zo dat mensen samen eten, maar in Italië gaat het toch een paar stapjes verder. De maaltijden worden altijd met elkaar en met veel liefde bereid. Elke dag veel gezelligheid dus. Daar houden we van. Dat zouden meer mensen moeten doen.

 

2. Te laat? Rustig…

Het leven zou een stuk minder stressvol zijn, denk je niet? Niet elke seconde kijken op je horloge of telefoon of je het wel gaat redden. Kwartiertje te laat? Ach, tranquillo, tranquillo. Helemaal niets aan de hand joh. Italianen maken zich niet druk om de tijd. Het leven is daar totaal niet gehaast. Ook al moet je wel je afspraken nakomen, want daar hechten ze dan wel weer veel waarde aan.

 

3. Gebarentaal

Italianen praten bijna net zoveel met hun handen als met hun mond. Heerlijk toch. Even met je handen zwaaien en iemand snapt al wat je bedoelt. Zo veel makkelijker. Op deze manier komt alles twee keer zo duidelijk over. En het is ook best leuk om te leren, zeker als je van plan bent om deze zomer langs te gaan. Ja? Lees dan snel even dit artikel voor een spoedcurcus gebarentaal

 

 

4. Vaker naar de markt

Italianen halen het liefste alles van de markt. De meeste steden en dorpen hebben dan ook minstens een keer per week een markt. En alles is vers. Veel lekkerder dus. Daarnaast is het ook nog eens veel goedkoper en je bent nog lekker in de buitenlucht ook. Vers? Goedkoop? Buitenlucht? Gelijk overnemen deze leefgewoonte.

5. Eten, eten en nog eens eten

Zo veel en zo lang mogelijk alsjeblieft. In Nederland komen we vaak aan met brood, yoghurt of zelfs een beetje pap. No grazie. Doe mij maar de Italiaanse manier, met veel dagverse producten van de lokale markt. Met altijd heerlijke wijnen en S.Pellegrino op tafel. Waar je begint met een stukje brood, vervolgt met een bord met pasta en daarna afsluit met een heerlijke salade. Hmmm, genieten.

 

6. Aanraken

Italianen socialiseren door middel van aanraking. Voor ons als Nederlanders is dat vaak een beetje vreemd of ongemakkelijk omdat wij het allesbehalve gewend zijn, maar in Italië komt het voortdurend voor. Als je jarig bent, kun je van iedereen een knuffel en een kus verwachten en daar hoef je je zeker niet voor te generen. Het is heel goed bedoeld en op deze manier creëer je juist een band.

 

7. Veel feesten (door al die feestdagen)

Deze hoef ik eigenlijk niet uit te leggen toch?

 

8. Cappuccino en iets zoets

Ontbijtje met een cappuccino en iets zoets erbij is heel normaal in Italië. Hierbij moet je denken aan een croissant of koffiebroodje. Dit kan in een café of gewoon thuis. En daarnaast een espresso die je in één keer achterover gooit. Hoppatee. Klinkt als een goed begin van de dag, nietwaar?

 

Nou, genoeg redenen om deze gewoontes over te nemen. Want wie wil er nou niet een beetje ‘dolce vita’ in zijn of haar leven?

 

Door: Danique ten Boer

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl