Hoera het wordt een…

Het is een enorme hype, maar waarom moet het allemaal zo moeilijk?

Alles wordt verklapt, geen geheim blijft geheim, hebben we dan geen geduld meer over? Blauwe beschuit met muisjes voor de jongen, roze voor de meisjes. Zo simpel wás het, maar Amerika is overgewaaid en het moet he-le-maal anders. Gender reveal party’s, dat is wat we houden. Gender, watte? Je verzamelt vrienden en familie om en plein public bekend te maken wat het wordt. Dit doe je door de binnenkant van een taart roze of blauw te kleuren en aan te snijden, gelukskoekjes open te breken of ballonnen uit een plafond te toveren. Er schijnen soms zelfs rookbommen aan te pas te komen. Nou, ik weet het niet hoor. 

 

De trend is dat je alles snel wil en kán weten. Op Facebook, via Twitter of op Instagram. Iets voor je houden lijkt moeilijk te zijn. Maar zo kunnen we nooit meer iemand verrassen of iets nieuws vertellen en dat is toch jammer? Misschien zijn we het verleerd door social media. En dus ook het plezier om een geheimpje nog even niet te verklappen. 

 

Misschien dat we een voorbeeld moeten nemen aan Eva Jinek, die in verwachting is van haar eerste baby. Zij houdt, samen met haar vriend, alles nog even voor zichzelf. De datum waarop de baby wordt verwacht, wat het wordt, alles. Niet alleen Amerikaanse roots dus, maar ook een berg met Hollandse nuchterheid. Toch leuk en net even anders, want ze is zo eigenlijk de uitzondering op de gender reveal-regel geworden. 

 

Door Danique ten Boer

beeld:www.welke.nl