Matthijs van Nieuwkerk wil iets vragen aan Eva 

Maar hij weet blijkbaar niet waar ‘ie moet beginnen…

 

Hij heeft de kampioenschappen in ‘onhandig zijn in zulke gesprekken’ glansrijk gewonnen, die lieve Matthijs van Nieuwkerk.

 

Gisteren zat de 39-jarige Eva Jinek bij hem aan tafel in De Wereld Draait Door. En laat ze nou nét deze week bekend hebben gemaakt dat ze zwanger is van haar eerste kind, dat ze met haar vriend Dexter van der Voorn verwacht. De twee hebben inmiddels twee jaar een relatie. Daar wilde presentator Matthijs natuurlijk iets over vragen. Alleen… Hij wist niet zo goed hóe. Dat leverde een ongemakkelijk moment tussen de twee op, waar Eva bijzonder goed mee omging. 

 

Matthijs begon het gesprek door haar te feliciteren. Daarna zei hij: “Nu is de vraag: hoe ver ben je?” Maar hij twijfelde gelijk aan zijn vraag en stamelde erachteraan: “Ik weet het ook allemaal niet…” De toeschouwers achter hem konden er wel om lachen, om dit rare moment. Matthijs gaat verder met: “Wat kan mij het ook allemaal schelen?!’’ Eva reageert ook met een lach én heeft een gevat antwoord klaar. “Ik voel ongemak bij jou, Matthijs’’, zei ze. Daar slaat ze de spijker op zijn kop.

 

Het is al gauw duidelijk dat Eva liever heeft dat alles een beetje privé blijft rondom haar zwangerschap. Zo weet ze nog niet of het een jongetje of een meisje wordt. Eva: “Als ik het zou weten, denk ik dat ik het hier niet zou vertellen. Dit is iets wat ik niet langer kan verbergen, daarom vertel ik het uiteraard, maar verdere details, daar wil ik mensen niet mee belasten.” 

 

 

 

En hoe ze het dan gaat doen, werken en het moederschap? Volgens Eva komt het krijgen van een kind qua carrière ‘nooit helemaal uit’. Gelukkig krijgt ze hulp. “Mijn ouders zeiden: Doe het gewoon als je dat wilt, en dan verzin je een oplossing. Dan helpen we jou daarbij.’’ Toch viel oplettende kijkers ook iets anders op. Er stond namelijk een biertje op tafel bij Matthijs, dat vlak voor de neus van Eva stond. Het zal wel voor iemand anders zijn geweest, maar toch, het stond een beetje gek… 

 

Hoe dan ook: een heerlijke reactie van Eva tijdens een ongemakkelijk gesprek. En Matthijs vinden we eigenlijk ook gewoon aandoenlijk en leuk. Volgens een lachende Eva was dit ‘het beste gesprek ooit’. Mee eens.

 

Door redactie Franska