De saaiste banen ter wereld

Staat die van jou erbij?

 

Tegenwoordig wordt veel jongeren door hun ouders vertelt dat ze alles mogen worden wat zíj willen. Wat dat ook maar is, als het ze maar gelukkig maakt. Hadden jullie dat vroeger ook? Ik wel. En na lang zoeken weet ik wat ik écht leuk vind. Met heel veel geluk ben ik ook op een plek terechtgekomen waar ik het naar mijn zin heb. Want tja, dat kan ook niet anders. Bij mij op het werk schijnt elke dag de zon ;-)

 

Maar niet iedereen heeft zoveel geluk. Als je elke dag met lood in je schoenen op de fiets stapt om weer eens een lange dag te maken waar je stiekem he-le-maal geen zin in hebt, dan weet je dat er iets niet goed zit. Maar bij welke beroepen in de wereld is de kans het grootst dat je je zo voelt? Wat zijn nou de aller-saaiste banen?

 

Het antwoord vinden we in een onderzoek van Emolument. Onder 1300 werknemers uit verschillende sectoren keken ze naar welke banen het saaist zijn. Benieuwd naar de resultaten? Kijk maar:

 

1. Juridisch werk (81%)

2. Projectmanagement (78%)

3. Supportfuncties (71%)

4. Financieel controller (68%)

5. Consulting en accounting (67%)

6. Bankieren (67%)

7. Ingenieurswerk (64%)

8. Sales (61%)

9. Marketing en communicatie (60%)

10. IT (56%)

 

En, staat die van jou erbij? Die van mij niet. Joepie!

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam