‘Dag vriendjes en vriendinnetjes.’

Clown Bassie stopt er nu officieel mee.

 

 

Wie kent ze niet, Bassie en Adriaan. De clown en de acrobaat. Maar na vele shows en televisie-uren bergt Bassie zijn pruik, rode neus en flapschoenen voorgoed in een koffertje op zolder. Vanwege zijn verslechterde gezondheid heeft de 82-jarige Bas van Toor besloten om definitief te stoppen. Dit betekent dat er ook een einde komt aan het bekende duo Bassie en Adriaan. Best wel jammer hè?

 

Bassie en Adriaan zijn in werkelijkheid broers en hebben samen in totaal 132 afleveringen van hun tv-programma gemaakt. Bas van Toor trad al jaren zonder Adriaan op. Zijn zeven jaar jongere broer was in 2002 al gestopt met optreden.

 

‘De oude huppelende Bas word ik nooit meer,’ zegt Bas tegen Weekend, ‘Dag vriendjes en vriendinnetjes, de jaren die me nu nog resten wil ik genieten van mijn vrouw Coby, van mijn kinderen en onze vrienden. Bassie is niet meer, het is vanaf nu alleen nog Bas.’

 

Het liep de laatste maanden al niet zo lekker voor Bas, vanwege complicaties na een operatie aan zijn halsslagader. Na maandenlang revalideren mocht hij afgelopen week weer naar huis. ‘Heel fijn. Maandenlang heb ik hiervan gedroomd. Alleen al het feit dat ik gewoon iets tegen Coby kan zeggen, maakt me intens gelukkig.’

 

Na meer dan 40 jaar is het dan toch echt mooi geweest. Wij hebben altijd flink genoten van de twee en zullen ze stiekem toch best wel missen. Het is nu tijd voor zijn rust. Bassie heeft zijn clownsschoenen aan de wilgen gehangen. Gelukkig kunnen we alles gewoon nog online terugkijken.

 

 

 

Door Danique ten Boer

Beeld: Youtube & Instagram