Amalia in huis?

Met deze levensgrote pop kan het.

 

Onze eigen kroonprinses Amalia heeft eventjes een tweelingzus rondlopen. Want dit weekend is er een levensechte kunstpop van haar te zien op de Art & Dolls Expositie. De pop is maar liefst 69 cm hoog en helemaal met de hand gemaakt door de Russische Elena Timkaeva. Na de expositie wordt de pop geveild op veilingsite Catawiki. Je moet het maar in huis willen…

 

Het is nu het derde jaar dat de Art & Dolls Expositie wordt gehouden. Op de beurs worden verschillende poppen geshowd die helemaal met de hand gemaakt zijn. Dit jaar is het voor het eerst dat er een Nederlandse prinses te zien is. Alle Amalia-fans zijn dus welkom om de levensgrote pop te bekijken.

 

Er is twee maanden lang hard gewerkt aan de pop. “De jurk is met de hand geschilderd, de schoentjes zijn gemaakt van leer en voor het haar is lamahaar gebruikt”, laat medeorganisator Lalita van Lamsweerde weten.

 

Onze kroonprinses heeft zelf model gestaan voor het werk. Op basis van de gemaakte foto’s heeft Elena Timkaeva de kunstpop ontworpen. Kunstpoppen zijn in Nederland niet zo bekend. De organisatie hoopt dan ook dat de Amalia-creatie in ons land zal zorgen voor meer kunstpopfans.

 

Het geld dat door de veiling wordt opgehaald, zal naar stichting ‘Make a Wish’ gaan. De Amelia-pop wordt niet voor minder dan 1500 euro verkocht. Het is even een investering, maar dan heb je wel een uniek item in je verzameling. Maar goed, wederom… Je moet het maar in huis willen.

 

 

Door: Danique ten Boer