16X Bizarre hapjes uit de seventies

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: 16 X Bizarre hapjes uit de seventies.

 

Vroeger was alles beter, behalve de fotografie van gerechten. Dat laat Anna Pallai zien in haar boek 70s Dinner Party, Downright Retro. Ze was een beetje klaar met die glamour op instagram van pokébowls en paarse latté, en zoekt inspiratie in koekboeken uit de jaren zeventig.

 

Vooral feestelijke hapjes hebben de warme belangstelling van Anna Pallai, zie je op haar Twitter. Dat zijn behoorlijk bizarre hapjes: hondjes van knakworst, schildpadden van appels en de griezeligste gevulde eieren ooit, allemaal doodnormaal in de jaren zeventig. ‘En als ergens een vinkje bij staat, is de kans groot dat mijn moeder het heeft gemaakt,’ zegt Pallai.

 

 

 

 

Mama’s kookboek

Pallai begon met de kookboeken van haar moeder, maar ook in kringloopwinkels scoorde ze pareltjes en vrienden wisten haar gauw te vinden. Zou ze het eten? ‘De toetjes: zeker. Maar alles met gelatine laat ik liever staan.’

 

Door: Redactie FavorFlav