13 uiterst originele snacknamen

 

Dat we in Nederland niet vies zijn van een snackje op z’n tijd, bewijst het rijke arsenaal aan bewoordingen wel.

 

 

 

Neem nou de stoephoerenschotel…

 

Een grote schaal friet speciaal met allerlei minisnacks erop gedonderd. Nee, wij verzinnen dit niet zelf, en dat geldt ook voor deze andere bijzondere snacks. Met dank aan onze trouwe lezers en succes bij je volgende snackbar bezoek!

 

Discodel

 

En of dit een party-snack is! Deze frikandel wordt namelijk gevuld met mayo en besprenkeld met, jawel, discodip! Je weet wel, die knotsgekke dip die normaal voor softijs wordt gebruikt. Een gezelliger delletje kunnen we niet bedenken hoor!

 

Broodje schuurspons

 

Klinkt niet echt lekker he, maar toch: een broodje (ham)kaassoufflé, daar wil je toch meteen je tanden in zetten? Nog niet spannend genoeg voor je? Bestel dan een broodje Spee: een zacht, wit bolletje, met daarop een kaassoufflé, satésaus, chilisaus en uitjes. Uitgevonden in Nijmegen door een psychologiestudent die Pieter Spee heette.

 

Frietje Frans Bauer

 

Patat met babi pangang, waarom ook niet?

 

Frietje moeilijk

 

De naam dekt echt heel goed de lading. Bestel je een frietje moeilijk, krijg je een puntzak friet met de saus onderin de punt. Knappe gozer die dit er makkelijk uitkrijgt. ‘Friet extra moeilijk’? Da’s een patatje met zuurvlees, curry, mayo en uitjes.

 

Trekkerband met stront

 

Loopt het water jou ook nog niet in de mond? Noem het dan gewoon een Mexicano Pindasaus. Liever op een broodje? Bestel dan een ‘Broodje schoenzool’; een Mexicano zonder pindasaus op een broodje.
Patat kapsalon

Kapsalon

 

Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt de kapsalon geserveerd met knoflooksaus en sambal.

 

Patatje rotzooi

 

Patat met allerlei verschillende sausjes erop. Klare taal werkt voor iedereen. Kun je ook bestellen onder de naam ‘Patatje troep.’

 

Beschuit stuiter met kleppenvet

 

Als je hier geen beschrijving bij krijgt heb je toch werkelijk geen idee wat je verwachten kunt? We helpen je even: een gehaktbal met mayo. Nee, die zagen wij ook niet aankomen.

 

Patatje kernoorlog

 

Voor wie een patatje oorlog niet gewelddadig genoeg is: patat met mayo, curry, saté en ui. Ook bekend onder de naam ‘Patat revolutie’. Gaat in Den Haag door het leven als ‘Patat ziekenhuis’.

 

Broodje geramde rat

 

Misschien moet je hier echt katjelam voor zijn, want een broodje tartaar zo noemen, persoonlijk heb ik er dan gewoon niet zo’n zin meer in. Nee, doe mij dan maar een ‘Bal met de pet op’; een broodje bal met mayo, heerlijk!

 

Berenlul, synoniem voor frikandel

 

En in het verlengde daarvan: een frikandel met mayo heet ook wel een “lange met zalf”, eentje met satésaus “een lul met poep”, en een frikandel speciaal (mayo, ketchup/curry en uitjes) wordt ook wel een “open ruggetje” genoemd.

 

En tenslotte, de gehaktstaaf, oftewel Picanto. Nee, niet de auto, maar de uiterst sexy snack die gemaakt is van – u raadt het al – gehakt en eruitziet als een… smakelijk eten!

Door: Redactie FavorFlav