12 uur in… Parijs

 

Stel, je bent maar 12 uur in Parijs. Waar moet je dan écht even heen? Als lifestyle redactie vinden wij dit de adresjes om even langs te gaan als je niet veel tijd hebt.

 

09.30 uur

 
De dag begint uiteraard met een lekkere kop koffie. Wij slaan het ontbijt over, want hier heb je de allerbeste taartjes. En ontbijten met taart kan best (vinden wij). Ook vind je hier de beroemde originele macarons in alle pastelkleurtjes. Leuk om mee naar huis te nemen of gewoon voor jezelf! Dan geniet je nog iets langer van je korte tripje naar Parijs.

 

Laduree, 75 Avenue des Champs-Élysées, 75008 Parijs

 

 

10.30 uur

 
Dit kleurrijke bouwwerk op het Place Geroges Pompidou is een stukje modern architectuur dat in de jaren zeventig ontworpen werd door de beroemde architecten Richard Rogers, Renzo Piano en Gianfranco Franchini. Renzo Piano heeft bijvoorbeeld ook het NEMO-gebouw in Amsterdam ontworpen. Centre Georges Pompidou biedt ruimte aan de openbare bibliotheek, het Musée National d’Art Moderne en een wetenschappelijk instituut over muziek en geluid. De omgeving van het Centre Georges Pompidou sluit perfect aan bij de functie van het complex, want je kunt er volop genieten van verstraatartiesten en muzikanten. Het is ook zeker de moeite waard om naar boven te gaan in het gebouw en te genieten van het uitzicht.

 

Place Georges Pompidou, 75004 Parijs

 

12.30 uur

 
Hotel Amour is sinds tien jaar een klassieker in het negende arrondissement. De buurt is (nog) niet (echt) toeristisch, al weten steeds meer mensen het zuiden van Montmartre te vinden. Hier kun je heel lekker lunchen! Het restaurant is ingericht door een lokale kunstenaar en dat is te zien. Het interieur is stijlvol vintage en heeft een prachtige binnentuin.

 

Hotel Amour, 8 Rue de Navarin, 75009 Parijs

 

 

14.00 uur

 

Tijd om te shoppen! En dat kan het beste in de wijk Le Marais. Als je wilt winkelen in unieke, lokale boetiekjes en winkeltjes die alleen in Parijs zijn te vinden, raden we straten als Rue des Rosiers, Rue Charlot, Rue du Rio de Sicile en Rue Vieille du Temple aan. Le Marais is een van de oudste en populairste wijken van Parijs, bekend om de mooie etalages, leuke uitgaansgelegenheden en unieke boetiekjes. Je vindt hier zowel unieke Franse winkeltjes als grotere winkelketens die we ook in Nederland hebben. Het zuidelijke deel van de buurt is het bekendst, de centrale winkelstraat is hier Rue de Francs-Bourgeois.

 

18.00 uur

 

Klaar met winkelen? Ga dan een borrel drinken op de Rue de Buci, een van de gezelligste straten van de stad

 

Hier kun je een borrel nemen of een lekker hapje eten in van de vele restaurantjes van lokale ondernemers.

 

 

Tot slot

 

De hoeveelheid hotels in Parijs is groot, dus laat je niet gek maken. Kies niet altijd voor een hotel in het centrum. Buiten het centrum vind je vaak ruimere hotels voor een betere prijs. Ben je met de auto, dan kun je die vaak veilig parkeren in hotelgarage. Het openbaar vervoer in Parijs is goed geregeld: op bijna iedere hoek is wel een metrostation.

 

Een hotel net buiten het centrum is Oceania Paris Porte de Versailles. Zodra je binnenkomt, ben je de drukte ontvlucht. Je checkt in bij het vriendelijke personeel en gaat met de lift naar boven. Op bed ligt een badjas voor je klaar en chocola, hier weten ze hoe ze je blij maken. De kamers zijn lekker ruim en de stortdouche is heerlijk. Na een nacht in een lekker bed neem je je ochtendduik in het zwembad. Daarna kun je aanschuiven bij het uitgebreide ontbijt. Een goed begin van de dag!
52 Rue d’Oradour-sur-Glane, 75015 Paris

 

 

Door Tamara en Renee