11x waarom het zo fijn is op vakantie te gaan als iedereen al is geweest

irene vakantie

 

Hoewel ik het reuze ongezellig vind dat mijn kinderen niet meer meegaan op vakantie, heeft het ook zo zijn voordelen.

 

 

 

Ik hoef niet meer weg tijdens de schoolvakanties en man, man, man, wat is dat fijn. Ik ga pas in september weg en dat is perfect. Dat geeft me bijvoorbeeld nog even de tijd om uit te vogelen hoe we nou met die elektrische auto moeten rijden om geen laadpaal te missen zodat de stress straks niet om mijn oren vliegt.

 

Maar er zijn zomaar nog 11 redenen waarom het zo fijn is om pas vakantie te gaan vieren als iedereen al geweest is

 

 1. De zomer duurt zo extra lang. Als iedereen alweer aan het werk is draai ik me op een doordeweekse dag nog even om op mijn zonnebedje.
 2. Het is er lang niet meer zo warm. Sterker nog, het is de perfecte temperatuur rond de Méditerranée zodat je in de middag niet meer op apegapen ligt van de hitte.
 3. De zee is inmiddels lekker warm. Want ik wil heus wel zwemmen, maar niet als het water stervenskoud is.
 4. Een lege snelweg. Niks geen zwarte zaterdag op de Autoroute du Soleil of 5 uur wachten voor de Gotthardtunnel. Gewoon lekker doorrijden dus.
 5. Mijn accommodatie is meteen al goedkoper. Niet normaal hoeveel het scheelt of je in september of tijdens de schoolvakanties iets boekt.
 6. Last minute is er nog van alles te vinden. Ik heb nogal last van keuzestress: wordt het Italië of toch Frankrijk? Griekenland is ook leuk. Dus ik boek pas zo laat mogelijk en vind nog de leukste plekjes voor een habbekrats.
 7. Ik krijg de beste tips van mensen die er al geweest zijn. Misschien toch naar de Côte d’Azur dus, als ik zo de tips van mijn collega Wieke lees.
 8. Je loopt zo door bij toeristische trekpleisters. Nergens zie je meer ellenlange rijen voor de kassa.
 9. Ik hoef nergens te wachten om op een terrasje te gaan zitten. Ook die heel fijne hebben nog plek zat.
 10. Er zijn altijd bedjes beschikbaar bij het zwembad. De handoekterroristen zijn er niet meer. Ik heb de beste bedjes gewoon voor het uitkiezen
 11. Ik kan nog langer van mijn bruine benen genieten. Terwijl jullie hier alweer in de regen zitten flaneer ik nog in een zomerjurk op de boulevard.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit