10 x dit kan je (ook!) in de vriezer bewaren

 

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Dit kan je in de vriezer bewaren.

 

Iedereen stopt wel eens brood in de vriezer neem ik aan of wat worstjes, vega of niet, die je later in de week eens even lekker op de grill gaat gooien. Maar er zijn ook voedselwaren waarvan je misschien nooit had gedacht dat je ze kon invriezen voor later gebruik, en vanwege #stayhome, #nowaste, en algeheel #wiewatbewaartdieheeftwat, helpen we je graag op weg.

 
 

Deze (verrassende) dingen kun je prima in de vriezer bewaren

 

  • Rauwe eieren. Wel uit de schaal halen en even klutsen voordat je ze in een bewaarbakje doet, anders worden ze korrelig.
  • Kaas. Alleen harde kazen en geen ricotta of chèvre of andere zachte kazen.
  • (Gekookte) Mosselen. Veel over na een avondje mosselen eten? Haal ze uit de schelpen en bewaar ze tot wel 6 maanden.
  • Avocado. Doe dit alleen met rijpe avocado’s, maar je kan ze dus prima halveren, de pit verwijderen en dan in een diepvrieszakje stoppen. Zuig daar eerst nog de lucht uit met een rietje.
  • Bloem. Mocht je ooit weer een pak in handen krijgen (waar is het in godsnaam allemaal gebleven?) stop de bloem dan in een luchtdichte bak en vries in. Gegarandeerd beestjesvrij bewaren.
  • Vleeswaren.
  • Roomboter. Kan je ook goed portioneren door het eerst in blokken te snijden. Kruidenboter kan ook! In een ijsblokjesvorm bijvoorbeeld.
  • Jam. Straks potten zelfgemaakte jam over? Eerst anderen blij maken door een deel weg te geven, maar als je echt nog veel over hebt kan je het ook in vriezerbakjes nog wel een jaar bewaren.
  • Ravioli/tortellini. Probeer ze los van elkaar in te vriezen op bijvoorbeeld een bakplaat en als ze eenmaal bevroren zijn kunnen ze bij elkaar in een handigere zak. Zo plakken ze bij het ontdooien niet aan elkaar en heb je minder kans op scheuren.
  • Bouillon en fond. Bonuspunten als je de bouillon zelfgemaakt hebt, maar ook kant-en-klare kun je overschenken in een maatbeker en daarmee voorzichtig ijsblokjesvormen mee vullen. Superhandige smaakbommetjes die je zo in de pan kan gooien als je soep gaat maken.

 

En als bonustip: pizza! Ja, nee, de diepvriespizza ligt er natuurlijk al in, maar we bedoelen wat er over is van een bezorg-pizza. In punten of stukken snijden, strak in een zak, hop de vriezer in en weer even in de oven knallen op zo’n moment dat jij alleen nog maar met een glas wijn wil chillen maar toch moet eten.

Door: Redactie FavorFlav