Netflix sleept sterrencast binnen

 

Dit wordt de állergrootste hit die Netflix tot nu toe gehad heeft. En ja, dit geloof ik dus écht.

 

 

Of het dan ook de allerbéste Netflix-film aller tijden wordt, dat valt natuurlijk nog even te bezien, maar geloof me: ie-de-reen gaat het over deze film hebben. Gaat ‘m willen zien. En hoe krijg je dat voor elkaar?

Nou, best simpel eigenlijk: met een gigantische sterrencast. En als je nou denkt aan een acteur die eigenlijk een garantie is voor een kneitergrote hit, dan denk ik dus aan Leonardo DiCaprio. En dat is dus precies de persoon die Netflix heeft gestrikt. JAAAA: Leo goes Netflix. Er is dan toch echt geen ontkomen meer aan? Het zal mij niets verbazen als de bioscopen in Nederland op een gegeven moment ook Netflix-films gaan draaien. Als zelfs alle A-listers in Hollywood ook richting de streamingdienst gaan…

Want het houdt dus niet op bij Leo, al zou dat al genoeg reden zijn om te gaan kijken. Zijn tegenspeelster wordt niemand anders dan Jennifer Lawrence. Prima carrière heeft zij er natuurlijk al opzitten, maar holy shitballs, ik ben vooral jaloers op haar tegenspelers: meerdere malen Bradley Cooper, Christian Bale en nu Leo DiCaprio. Kers op de taart. 

Maaaarrr dat is dus nog steeds niet het einde van deze sterrencast. Geen grap, dit zijn de acteurs die er ook in te zien zullen zijn: Meryl Streep, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Cate Blanchett en Matthew Perry. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat dit betekent dat in één klap het budget van Netflix voor de komende jaren op is. Maar het is het sowieso waard. 

Oké, dan willen we natuurlijk weten wat voor film het wordt. Don’t Look Up gaat over twee astronomen (DiCaprio en Lawrence) die erachter komen dat de aarde over zes maanden zal worden geraakt door een meteoriet die wellicht de hele aarde zal verwoesten. Grimmig. Ze willen dit de buitenwereld in brengen, maar niemand wil luisteren. Pff, ik krijg al een halve angstaanval als ik daarover nadenk. 

Don’t Look Up zal geregisseerd worden door Adam McKay, die ook verantwoordelijk was voor The Big Short. Ik ben, naast groot fan van Leonardo natuurlijk, ook wel echt benieuwd naar deze film. Ik vind zo’n apocalyptische film helemaal niet in zijn straatje passen namelijk. Maar boeien, alles met Leo wordt sowieso te gek.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer