Zul je altijd zien

 

Moest ik laatst nog zo nodig bij hoog en bij laag beweren dat ik alle sneakers lelijk vond, weet een vriendin me dezelfde dag nog te overtuigen.

 

Zo sterk als een nat vloetje, zou m’n vader gezegd hebben. Ik wist honderd procent zeker dat ik alle sneakers lelijk vond. Wat zeg ik? Tweehonderd. Ik heb ze vaak gepast in allerlei hippe en leuke winkels, maar het ZAG ER NIET UIT. Die staakjes die mijn onderbenen moeten voorstellen en dan van die loeigrote joekels eraan, vaak ook nog met zo’n gekke achteruitstekende zool. Geen gezicht.

 

Ik kreeg zo ongeveer de hele wereld over me heen op Facebook toen ik zei dat ik ze zo lelijk vond, want iedereen is blijkbaar gek op die dingen. Natuurlijk, ze zullen best lekker lopen, dat geef ik toe. Daarom heb ik ze ook vaak genoeg voor Jan Doedel geprobeerd. Maar het ging hem niet worden, zeg maar.

 

Komt er ineens een appje binnen: ‘Maar Franska deze vind je wel leuk.’ Oeps. Inderdaad. En ook nog knalgeel. Ik heb het hier over een appende vriendin die nogal van de doortastende soort is. Dus ik kreeg meteen de leverancier erachteraan ge-appt. En nog een winkel in Bergen, waar ik kon informeren en… ze wist van geen ophouden. Enfin. Een dag later had ik ze aan m’n voeten.

 

Kijk maar:

 

 

Beetje donkere foto. In het echt zijn ze knal- en knalgeel:

 

 

 

En blijkbaar kies ik m’n vriendinnen op hun schoenensmaak of zo, want afgelopen zondag stapt ineens een andere vriendin binnen met deze gympen aan. (Oeps, sneakers bedoel ik. Zulke dinge gympen noemen is vloeken in de kerk, heb ik begrepen.) Heel anders, maar wel weer geel. En weer val ik ervoor als een blok. Maar dat zou gek zijn hè? Nog een paar gele kopen? Al is dit natuurlijk wel een heel ander model…:

 

Wat denk jij? Toch doen?

 

Intussen ben ik misschien wel een sneakerfreak aan het worden. Ik zag deze van Van Den Assem:

 

En deze van Philippe Model bij Jones in Arnhem:

 

 

 

Grom. Loop ik zomaar ineens een sneakerverslaving op. Het is ook hollen of stilstaan hier.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska