Zoveel seks hebben stellen gemiddeld na een relatie langer dan 10 jaar

seks gemiddeld relatie

 

Hoe vaak doen jullie het nog? Het ligt er maar net aan hoe lang je samen bent, blijkt uit onderzoek.

 

 

 

Want na 10+ jaar samen doen we het gemiddeld niet heel vaak meer. Zonde, maar ja. Vaak zijn er kinderen, is er een huishouden te runnen, een carrière te laten bloeien.

 

Te moe
Het is helaas bewezen in onderzoek dat we allemaal wat minder willen als we in een lange relatie zitten. 70 procent van de koppels had in het eerste jaar van hun relatie minstens twee keer per week seks met hun partner. Allemaal nog rozengeur en maneschijn, zeg maar. Maar die twee keer per week? Dat is na een lange periode met dezelfde persoon niet bepaald haalbaar meer. Na vijf tot tien jaar is dat aantal nog maar 23 procent. Bij de mensen die langer dan tien jaar samen zijn met haar partner was dit amper 17 procent.

 

We doen het in de leeftijd van kleine kinderen in huis het minst. Stellen tussen de 30 en de 39 jaar oud hebben gemiddeld nog maar 86 keer per jaar seks. Dat is zeker wel één keer per week, soms twee keer per week. Als we zin hebben. Ter vergelijking: jongere mensen tussen de 18 en 29 jaar hebben gemiddeld zo’n 112 keer seks in een jaar. Dat komt neer op ongeveer twee keer in de week.

 

Niet zo’n ramp
Wat misschien nog treuriger is: een derde van de mensen erkende wel eens een seksloze periode te hebben meegemaakt. Dan spreken we over het feit dat stellen het meer dan drie maanden niet met elkaar doen. Gezellig is het niet, maar dus wel de waarheid. Vinden we het dan gelijk een ontzettende afknapper als we te weinig vuurwerk zien in de slaapkamer? Missen we het feit dat we elkaar niet meer de kleren van het lijf trekken na zoveel jaar samen? Niet echt. Meer dan de helft van de deelnemers gaf aan seks belangrijk te vinden, maar andere zaken prioriteit te geven. Zo worden ‘samen even goed praten’ en ‘lachen’ als het meest verbindend gezien, gevolgd door seks.

 

Bron: Nieuwsblad.be

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com