Zonder pillen kan het ook

 

Lukte mij in een paar weken om m’n cholesterol omlaag te krijgen. Zal even vertellen hoe. Misschien kun je er iets mee.

 

 

Over cholesterolpillen gesproken, doordat ik het er laatst over had kwam er nogal wat los, qua reacties. En ik heb een goeie tip, dus vandaar dat ik er even op terugkom…

 

 

Toen ik een keer vanwege een heftige hartritmestoornis in het ziekenhuis terechtkwam schrokken de heren verplegers zich een hoedje van mijn cholesterol-cijfers. Ondanks het feit dat ik niet nuchter geprikt was, was het toch veel en veel te hoog. Ze adviseerden me om het over een tijdje nog een keer te laten prikken, maar dan nuchter.

 

 

Ik heb uiteraard thuis meteen even gegoogeld wat eraan te doen was. Nou daar is lekker veel over geschreven op internet. Inclusief enge verhalen. Na een paar weken ging ik nuchter cholesterol laten prikken en tadaa! M’n gegoogel had geholpen. Want wat had ik gevonden? Een heel simpele remedie. Je moest qua vlees alleen nog maar vlees eten van alles wat rent, vliegt en zwemt. En dat heb ik mooi een paar weken volgehouden.

 

 

Ik heb nog nooit een huisarts zo verbaasd zien kijken naar de uitslag van een bloedonderzoek. Hij vroeg hoe ik dat zo snel voor elkaar had gekregen. En ik vertelde dat ezelsbruggetje. Wat dus betekende dat je wat vlees betreft alleen nog maar eend en kip, vis, wild en lam mocht eten. Waarop hij zei: ‘Nou… een varken kan anders ook hard rennen.’ En ik eroverheen: ‘Moet je hem wel eerst een rot-schop geven.’ .

 

 

 

franska

Dat kon ie niet ontkennen. Ja, hallo, je bent boerenkleindochter of niet

 

Uiteindelijk ben ik dat hele vlieg-, ren-, en zwem-dieet gewoon weer lekker vergeten en kwam ik dus toch aan die pillen. Dankzij de cardioloog. Gelukkig nooit last van die enge bijwerkingen gehad. Maar toch suf dat ik zo’n dieet niet weet vol te houden. Slappe hap natuurlijk gewoon.

Door: Franska

Afbeelding van Franska