Maartje: Iedereen kent de Rotterdamse toppers Hotel New York, Euromast, Loos en het Westerpaviljoen. Aan deze ‘familie’ is nu een nieuw lid toegevoegd: Brasserie Nieuw Noord.

 

In de Rotterdamse wijk het Oude Noorden, uiteraard in Rotterdam Noord, onder de brug door bij station Rotterdam Noord, opende het nieuwe Brasserie Nieuw Noord. Een brasserie dus, en precies zo’n adres waar je – o zo reuze comfortabel – op je wenken bediend wordt en waar ieder (ieder!) gerecht de moeite waard is. Wel zo gemakkelijk, hoef je daar ook niet over na te denken. Brasserie Nieuw Noord werd begin december 2016 geopend door Rose Tieleman, offspring van de familie Tieleman aan wie Rotterdam zaken als Hotel New York, de Euromast, restaurant Loos en het Westerpaviljoen dankt. De zaak heeft die typische, klassieke Franse uitstraling. Beetje industriëel, beetje female touch. Pasteltinten en bloemetjes meets stoere details zeg maar, met de bar met een knap zwart-wit jaren dertig mozaïekpatroon als grote eye catcher. Bij Brasserie Nieuw Noord kun je van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht, ook al zo gemakkelijk, al is de avond het beste plan. Dan staat er een ceviche van tomaat met geitenkaascrème, desemkrokant en kruidensla op het programma, of een gerookt zalmtaartje met mierikswortel, brioche en citroen. En een heel braadkuiken of vier ‘sardines à la plancha’ met citroen, kruidenzout, gepofte knoflook en Provençaalse kruiden. Precies goed. O! En laat Simone, rechterhand van Rose Tieleman, je de wijn inschenken. Borrel? Ook een topplan. Bestel er dan meteen een schaal Nieuw Noord Bites naast. Kan niet misgaan.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam. 

Homepage sfeerbeeld: Getty Images