Zondag met Lubach stopt

 

Omdat 2020 ons tot nu toe nog geen enkel positief ding heeft gegeven, kan dit er ook nog wel bij: Zondag met Lubach stopt.

 

 

En dat heeft Arjen Lubach dan wel weer heel erg op z’n Lubachs aangekondigd: in z’n autobiografie ‘Stoorzender‘ die vandaag uitkomt. Het plan om te stoppen met het programma zal er dan al langere tijd zijn geweest, gok ik zo. 

 

‘Ik denk dat de huidige vorm, dat ene half uur per week waarin naast een paar actualiteiten één groot thema centraal staat, tegen zijn grenzen aan loopt,’ schrijft Lubach in zijn autobiografie. ‘Niet omdat we het niet meer zouden kunnen, maar omdat alles wat je in die vorm (man in pak achter desk doet nieuwslezer na en windt zich op met grapjes) brengt, hetzelfde gewicht krijgt.’

 

Wanneer het dus stopt, is — ook weer heel erg op z’n Lubachs vind ik — óók nog onduidelijk. Lubach geeft in zijn boek aan op zijn hoogtepunt te willen stoppen. Nou is voor mij Zondag met Lubach persoonlijk één groot hoogtepunt, want hoe die man het elke keer weer voor elkaar krijgt zo scherp te blijven… Ik vind het knap, hoor.

 

Nou, dan moeten we maar genieten zolang het nog kan. Het zou me ook niets verbazen als Lubach na een uitzending plots zegt: ‘Oh, trouwens, dit was de laatste! Doei!’ Je weet het nooit hè, met hem.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer