Zolang mogelijk met blote benen naar buiten.

 

 

Elk jaar probeer ik zo lang mogelijk het dragen van een panty uit te stellen. Ik vind mooi verzorgde benen veel mooier staan onder een jurk dan een dikke panty.

 

Lange tijd vond ik een dikke zwarte panty prachtig staan onder elke jurk of rok die ik droeg. Maar de laatste jaren vind ik dat niet mooi meer. Die zwarte benen zijn leuk als je jong bent en een kek kort rokje draagt, maar bij een langere rok lijk je direct jaren ouder met die zwarte onderbenen. Een huidkleurige panty lijkt een goed alternatief, maar dat luistert enorm nauw met het kiezen van de juiste kleur en dikte. Voor je het weet lijken je benen op die van Queen Elisabeth (en dat is geen compliment).

Blijft over blote benen. Veel filmsterren doen dit al jaren, je laat zien dat je mooie, verzorgde benen hebt, en met een beetje kleur lijkt het net alsof je het hele jaar op vakantie bent. Je hebt tegenwoordig zelfs been-foundation!

 

Meestal lukt het mij om tot eind oktober met blote benen rond te lopen. Daarna begint het oncomfortabel te voelen. 

 

Toch een panty?

Dit seizoen heb je wel weer meerdere mogelijkheden:

1 De midi-rok is weer helemaal terug in de mode, dan blijft er maar een klein stukje bloot been over als je een paar mooie laarzen draagt.

 

2 Je ziet veel felgekleurde panty’s, denk aan felblauw of knalroze, dan heb je in ieder geval vrolijke onderbenen.

 

3 Kies je voor een dunne, transparante panty, trek die dan met een handschoen (of een plastic zakje over je handen) aan. Anders zit er al een haal in voordat je hem aanhebt.

 

Blote benen?

Ga je net als ik zolang mogelijk voor blote benen? Verzorg je benen dan wel!

 

Zo verzorg ik in het najaar mijn benen:

1 ik scheer mijn benen 2 à 3 x per week, elke dag vind ik onzin, maar het ligt een beetje aan de kleur van je beenharen.

 

2 Gebruik een goede scheerzeep, dat vermindert de kans op sneetjes enorm.

 

3 Scrub regelmatig je benen, zo’n 2x per week, ze worden dan gladder en de huid wordt egaler.

 

4 Smeer je benen regelmatig in met bodylotion of body-olie, zodat ze een mooie en gezonde glans krijgen.

 

5 Ik gebruik regelmatig bruin zonder zon, ook in het najaar.

 

6 Voor een avondje uit of voor een belangrijke afspraak gebruik ik speciale ‘leg foundation’ en dat vind ik echt een superuitvinding.

 

 

 

Door: Anita Willemars 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.