Zo ziet Koningsdag er vandaag uit

 

Eindhoven de geksteee… en de place to be als het om Koningsdag gaat…

 

 

 

Want niemand minder dan de jarige Willem-Alexander viert vandaag zijn verjaardag in Eindhoven. Moest hij vorig jaar nog samen met zijn gezin noodgedwongen thuisblijven in Huis ten Bosch, vandaag is hij klaar voor een ouderwets druk programma met allerlei ultramoderne digitale dingen. Ik neem het even op hoofdlijnen met je door, want de familie krijgt het druk en het wordt hartstikke leuk.

 

De jarige opent de dag om 11.00 uur met een ritje in een oude DAF. Een heel bijzonder autootje want deze werd in de jaren 50 in Eindhoven speciaal gebouwd voor Opa Bernhard en Oma Juliana.

 

Via een digitale selfiestraat loopt het gezin daarna naar het water waar op een groot podium een spectaculaire verrassing klaarstaat. Wie of wat het is blijft nog even geheim, maar dat het om een bijzondere act gaat is al bekend.

 

Dan duikt de familie de studio in om naar bijzondere Eindhovense uitvindingen en innovaties te kijken. Natuurlijk staat er weer een quiz op het programma, dat was vorig jaar ook een succes. Vier bekende Brabantse gezinnen nemen het op tegen de Oranjes. Je zou toch eens van deze fanatieke koning winnen zeg, hoe gaaf is dat? Zou de familie van Frans Bauer soms een van die gezinnen zijn?

 

Daarna is het tijd voor fashion! Ik denk dat de Eindhovense schoenenontwerpster Zeynab Dag vandaag stiekem toch wel de meeste aandacht van de koninklijke dames krijgt. Zij ontwerpt de mooiste hakken voor niemand minder dan supersterren Rihanna en Beyoncé. Misschien mogen Máxima en haar dochters wel een paar van deze beeldige schoenen uitzoeken? 

 

Het zijn nog steeds gekke tijden en de coronacrisis wordt daarom niet vergeten. De koning en zijn gezin brengen met de digitale show ‘Operatie Koning’ een eerbetoon aan de zorgmedewerkers.

 

Rond 13.00 uur is het klaar in Eindhoven, maar dan is Koningsdag nog lang niet voorbij. Om 16.30 uur is de nationale toast. Dan nemen we een drankje op de gezondheid van de koning en het zou zomaar kunnen dat hij hier digitaal bij aanschuift.

 

Maar wat zou Koningsdag zijn zonder muziekfeestje? Om 20.00 uur geven The Streamers, een gelegenheidsformatie van Guus Meeuwis, Danny Vera, Miss Montreal, Suzanne en Freek en nog vele anderen, voor het werkpaleis van Willem-Alexander een geweldig concert ter afsluiting van zijn 54e verjaardag.

 

Jij kunt daar ook bij zijn. Hoe? Heel simpel, door een gratis kaartje te reserveren via de website van The Streamers

 

Wedden dat de jarige even een kijkje komt nemen?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit