6 best wel briljante tips als je gaat trouwen

 

Er zijn mensen die corona aangrijpen als het moment om snel te trouwen. Een beter excuus om die vervelende tante buiten de deur te houden is er niet.

 

 

 

Er mogen maar weinig mensen komen en véél te gevaarlijk natuurlijk voor die oudjes om bij de ceremonie te zijn. Voor je het weet pull je een Grapperhausje en als het dan tegenzit, raak je besmet en met nog meer pech lig je een week later op de ic.

 

Ik moet zeggen dat ik de gastenlijst ook altijd een punt vond om een eventueel huwelijk maar weer even een jaartje of wat vooruit te schuiven. Want er is altijd wel iemand waarvan je denkt: mwah…

 

Aan de andere kant: om je nou een van de leukere dagen van je leven te laten ontnemen omdat je niet uit de gastenlijst komt, da’s ook weer zo wat. Dus ik heb wat strategieën bedacht.

 

1. De hebben-we-dit-jaar-bij-elkaar-gegeten-strategie

Mijn geliefde werd twee jaar geleden vijftig en had een bijzonder handig uitnodigingsbeleid: hij nodigde alleen maar mensen uit bij wie hij daadwerkelijk ook over de vloer kwam. Daarmee waren alle vage schoolpleinkennissen meteen op een nette manier uitgesloten van uitnodiging.

 

2. Je doet het stiekem

Dus echt, echt, echt klein. Alleen jij, degene met wie je trouwt en de getuigen. Echt nul gastenlijstgedoe.

 

3. Je trouwt in het buitenland

Dan heb je sowieso een hoog afhaakgehalte. De wat vagere kennissen zullen ook minder hun best doen om hierbij aanwezig te zijn en zo heb je het op een nette manier gefilterd en ligt de uiteindelijke beslissing bij hen.

 

4. De eten-we-bij-elkaar-thuis-benadering

Je huwelijk is een feest van jullie twee, dus jullie moeten allebei blij worden van het gezelschap. Stel, je hebt werkvriendinnen van jaren terug waar je misschien een keer per jaar mee eet maar waarvan je partner hun partners niet kent, wat doe je daarmee? Als je de eten-we-bij-elkaar-thuis-lat erover legt, is het antwoord duidelijk: nee. En dan eet je wel weer een keer met die vriendinnen om het te vieren.

 

5. De weet-ik-over-tien-jaar-nog-wie-dit-waren-tactiek

Toen mijn beste vriendin trouwde was ze uiterst selectief in haar uitnodigingsbeleid. Geen vage collega’s en NIEMAND aan wie ze zich op die dag zelf zou moeten voorstellen. Ze wilde dat als ze tien jaar later in haar fotoboek zou kijken nog steeds contact zou hebben met alle aanwezigen. En dat is gelukt.

 

6. De kan-mij-het-ook-schelen-iedereen-is-welkom-benadering

Loslaten, loslaten, loslaten. Geen gedoe, geen scheve gezichten en zo’n volle bak dat je die irritante types waarschijnlijk niet eens opmerkt.

 

Heb je plannen? Dit is alles wat je moet weten als je trouwt in 2022

 

En nu we toch bezig zijn, dit waren de liefste aanzoeken ooit

 

En hier ook nog even snel tien onnodig achterlijke weetjes over trouwen.

 

Liefs en een hele fijne Koningsdag,

May

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach