Zo red je de dierbare foto’s en filmpjes van je oude telefoon

vrouw bril mobiel

 

 

Ken je dat: je vindt een oude telefoon in een vergeten laatje en wil je dierbare foto’s redden, maar je bent het oplaadkabeltje kwijt? Dan heb ik een briljante oplossing voor je

 

 

Laatst trok ik een vergeten laatje open waar een paar oude telefoons in lagen: mijn eerste iPhone en twee oude Nokia’s waar premier Rutte jaloers op zou zijn. Mijn kinderen willen nog niet dood gevonden worden met deze modellen uit het jaar nul, maar ik bewaar ze voor eeuwig. Er staan nog zoveel dierbare foto’s en video’s op, alleen weet ik niet hoe ik die ervan af moet halen want ik ben de kabeltjes om die oude telefoons op te laden kwijt. Lekker dan!

 

Maar daar hebben mijn helden van Vodafone een oplossing voor gevonden. Vanaf vandaag tot en met 26 februari kun je terecht in hun Memory Recall pop-up op het Stationsplein in Utrecht waar een paar heel slimme hard- en software experts voor je klaarzitten om je waardevolle digitale herinneringen te redden.

 

 

 

Je kunt in de pop-up terecht met alle merken telefoons vanaf het jaar 2000 en als je plaatjes, contacten en andere telefoonbestanden veilig zijn gesteld kun je hier ook meteen je oude gsm’etje inleveren om te laten recyclen. Want wist je dat deze telefoons vol zitten met dure metalen zoals goud, platina en zilver die heel goed kunnen worden hergebruikt? En misschien is jouw oude telefoon wel een mooi refurbished mobieltje voor een ander? Met zo’n tweedekansje bespaar je zo’n 50 kilo CO2-uitstoot omdat er tot 164 kilo minder aan grondstoffen nodig is.

 

 

 

 

Uiteraard wordt alles meteen van je telefoon gewist nadat jouw data eerst geüpload en gesaved zijn. Als je je e-mailadres achterlaat kun je de geredde foto’s en filmpjes per mail ontvangen en dus voor altijd bewaren. Wil je weten of die van jou ook gered kunnen worden, kijk dan even hier.

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners. 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit