Zo past je wijnglas gewoon in de vaatwasser

Wat een vondst, wát een vondst. Ik struinde net nietsvermoedend door Linda.nl, waar ik de lifehack van mijn leven vond.

 

 

Ja, dat durf ik rustig te beweren in mijn vierendertigste levensjaar. Punt is dat ik altijd aan het klooien ben met mijn wijnglazen in de vaatwasser. Het past eigenlijk net niet echt en ze zijn wat te teer om gewoon maar los onderin te gooien. En dus sta je (ik dus) na een avond wijnproeven altijd nog tig glazen met de hand af te wassen en vervolgens te poleren. Terwijl je vaatwasser ondertussen al snorrend het leed bij je inwrijft. Met deze hack is dat allemaal voorgoed verleden tijd.

 

Je vaatwasser heeft gewoon een functie (!) waarmee je het hele rek een complete steel van een wijnglas lang kunt laten zakken. Wát een uitvinding. Nu hoorde ik een collega net doodleuk zeggen dat ze dit wist (Daan, looking at you). Mensen, deel deze kennis met ons. Denk niet dat wij dit weten, wij staan al jarenlang tot diep in de nacht glazen af te wassen na verjaardagen. Of vooruit, misschien de volgende ochtend met ons brakke hoofd. Sharing is caring, dat blijkt maar weer. Kijk maar even hoe je zelf dat rek een hele verdieping laat zakken.

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans