Zo mooi van Coldplay

 

Een week geleden vroeg mijn dochter nog wat ‘een’ Coldplay-concert was (ze was nogal gegrepen door de lichtshow).

 

 

 

Vanaf het punt dat ik uitlegde dat het niet ‘een’ maar ‘het’ Coldplay-concert was, zijn we in een week doorgestoten naar de situatie waarbij we kaarten hebben gekocht voor de ArenA op 15 juli 2023. Mijn creditcard hapt overigens nog steeds naar adem want de tijd dat je voor een kaartje voor een concert wegkwam met een eurootje of zeventig is net zo lang geleden als dat je energierekening onder de tweehonderd euro bungelde.

 

Maar goed, die kaart heeft een jaar om bij te komen en dit zijn herinneringen voor het leven. Omdat mijn algoritme mij scherp in de smiezen houdt, kreeg ik meteen een post van Coldplay uitgeserveerd en wat zag ik daar? Een jonge vrouw die in een beveiligd gebied op het concertterrein de teksten van de nummers uitbeeldde in gebarentaal. En omdat het hier geen saaineusje betrof, ging ze tijdens de gitaarsolo’s helemaal los met een luchtgitaarsessie. Coldplay trakteert haar slechthorende fans op een eigen doventolk die ervoor zorgt dat hun nummers op deze manier nog meer binnenkomen.

 

Met deze ontzettende 3.0 versie van onze Irma, raakten ze niet alleen de slechthorenden, maar ook de andere fans en volgers. Ik had in ieder geval vanochtend mijn eerste traantjes van de dag te pakken.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Coldplay (@coldplay)

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach