Zo maak je super snel heerlijke truffelpasta thuis

truffelpasta recept

 

’s Nachts kun je me echt wakker maken voor truffel: zó lekker.

 

 

 

En toch kook ik er thuis niet heel vaak mee. Vaak smaakt de truffel dan toch heel nep of juist weer heel overheersend (dat is dan vaak vooral de geur), maar toen ik laatst in een restaurant truffelpasta bestelde, kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd. Ik moest en zou dit thuis ook maken.

 

Ingrediënten
– pasta naar keuze
– truffeltapenade (bijvoorbeeld van Tartuforo)
– geraspte pecorinokaas (van één punt)
– 100 gram boter
– 1 teen knoflook
– witte truffelolie
– eventueel: kastanjechampignons

 

En zo geschiedde: soms zit het allemaal écht in de simpelheid want dit gerecht is echt god-de-lijk lekker. Gelukkig heb ik meteen een gigantische pan gemaakt, dus mijn vriezer barst momenteel uit zijn voegen door de truffelpasta. En natúúrlijk deel ik het recept met jullie.

 

Het recept voor de makkelijkste en lekkerste truffelpasta

 

  1. Breng water aan de kook met flink wat zout erin. Zelf koos ik voor spaghetti, maar het kan natuurlijk elke pasta naar keuze zijn. Kook de pasta al dente.
  2. Doe 100 gram boter in een (grote, diepe) pan en doe de knoflook erbij. Voeg daarna, eventueel, de kastanjechampignons en daarna de truffeltapenade toe.
  3. Giet de pasta (wanneer-ie klaar is) af en bewaar een glas met pastawater.
  4. Voeg de pasta bij de pan en voeg 3/4 van de pecorinokaas toe. Side note: ik hou intens van kaas, dus ik heb uiteindelijk het hele blok opgeraspt (als dat een goed werkwoord is).
  5. Voeg het pastawater toe.
  6. Voor je het serveert: doe er nog wat witte truffelolie overheen en nog wat pecorinokaas.
  7. Tadaaaa!

 

 

Serieus: thank me later, want dit is té lekker.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer