Zo maak je een restaurant­waardig gepocheerd eitje in één minuut

Support your locals doe ik sowieso hoor. Maar tijdens deze quarantaine ben ik ook veel meer in de keuken te vinden.

 

Nou vond ik koken altijd al wel leuk, maar nu vind ik het bijna het hoogtepunt van de dag. Lekker even verstand op nul en een lekkere maaltijd klaarmaken. Zeker omdat ik thuis werk en de muren anders echt op me af komen. Oké, de keuken is natuurlijk ook binnenshuis, maar koken voelt toch als een uitje.

 

En zo is het dus gekomen dat ik voor het eerst in m’n dertigjarige leven ben begonnen met ontbijten. Dat deed ik dus nooit. Want ik heb ’s ochtends meestal toch geen honger en ik bleef liever nog even liggen. Maar nu mijn werk behoorlijk dicht bij m’n bed is, heb ik er ineens tijd voor. En nu, vier weken verder, heb ik er zelfs zin in om m’n bed uit te komen en dat ontbijtje klaar te maken. Het moet niet gekker worden…

 

Dat is het dus wel geworden, want met een simpele boterham met kaas maak je mij niet echt gelukkig. Nee, de ene dag tover ik de mooiste smoothie bowls op tafel (zo lekker) en de andere dag maak ik een gepocheerd eitje met wat spinazie op speltbrood. Die bearnaisesaus moet ik nog even onder de knie krijgen, maar dat gepocheerde eitje, dat gaat als een speer. En ik ben er dus precies een minuut mee bezig. En ze zijn superlekker. Hoe? Volg de volgende stappen.

 

 

  • Vul een mok met wat water
  • Breek een eitje in die mok met water
  • Vul eventueel de mok met nog wat water (het eitje moet onder water staan)
  • Doe de mok een minuut in de magnetron op de hoogte stand
  • Giet het water af en voilà: een restaurantwaardig gepocheerd eitje

 

Je kan eventueel wat azijn aan het water toevoegen voor het stollen, maar ook zonder is het hartstikke lekker. Giet het wel voorzichtig af, zodat de dooier niet breekt. Ik voel me nu elke ochtend een enorme pro-chef in de keuken. Eet smakelijk!

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer