Zo maak je de allermooiste prinsessentaart voor je (klein)dochter

 

 

En dat is veel eenvoudiger dan je denkt met deze briljante tools.

 

Soms kom ik op Instagram filmpjes tegen waar ik echt uren naar kan kijken. Mensen die taarten decoreren bijvoorbeeld, liefst met een enorm hoog prinsessengehalte. Helaas is mijn dochter inmiddels te oud voor zo’n taart, en staan er voor mij nog lang geen kleinkinderen in de sterren…

Toch wel jammer, want als je dit ziet, dan wil je toch meteen samen met zo’n meisje beginnen met versieren?

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door shaniabelle_cake (@shaniabelle_cake)

 

En zo moeilijk is het dus helemaal niet om van die prachtige tierlantijntjes van fondant en marsepein te maken, als je maar de juiste tools in huis hebt. Het is dus een beetje zoals fröbelen met Play Doh, weet je nog, die gekleurde klei in kleine potjes, maar dan met fondant. Bij Baktotaal, De leukste taarten shop en Amazon kun je kiezen uit verschillende soorten en maten. En dan zijn de mogelijkheden eindeloos. 

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door shaniabelle_cake (@shaniabelle_cake)

 

Hoe groter de rok, hoe mooier het is natuurlijk, en hier lees je hoe je die het beste kunt bakken. Maar een stapel maken van plakken (kant-en-klare) cake kan natuurlijk ook. Die snijd je heel eenvoudig in de juiste vorm en als je die insmeert met botercrème en fondant is het zo gepiept. 

 

Hier nog een receptje voor de perfecte luchtige cake. De crux zit m in de 4 gelijke delen suiker, bloem, boter en eieren op kamertemperatuur. Deze mix je goed door elkaar, en zet de temperatuur van de oven vooral niet te hoog. Thank me later!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit