Zo lekker gewoon gebleven: koningin Máxima in H&M

 

 
Wanneer onze koningin een kledingstuk van een bekend merk draagt, is dat in no time uitverkocht, al ligt haar kledingbudget vaak net iets hoger dan dat van ons.

 

Maar wie dacht dat Máxima alleen maar in de duurste designerkleding rondloopt, die heeft het goed mis. Gisteren gaf Máxima een toespraak over financiële kwetsbaarheid en, misschien bewust geheel in lijn met dat onderwerp, ging ze heel ‘gewoontjes’ gekleed in een H&M’etje. Ja ja, start de persen: onze koningin is ook maar gewoon een mens dat net als wij bij H&M winkelt.

 

Zou ze ook het gevoel kennen van het wachten in die ellenlange rij bij de pashokjes en de kassa? De volledig ongeorganiseerde chaos die je aantreft in de rekken, hopend dat je maat er nog tussen zit? Of zou ze het — net als de meesten tegenwoordig — lekker makkelijk vanuit huis doen? Op haar telefoon, op de laptop, even snel shoppen? En misschien dan ook véél te veel kopen en driekwart terugsturen?

 

Daar zullen we waarschijnlijk nooit achter komen, maar één ding is in ieder geval zeker: deze beige jurk zat in haar al dan niet virtuele winkelmandje. En de website geeft aan dat hij nog beschikbaar is… Op moment van schrijven zelfs in alle maten! Maar dat kan niet lang meer duren natuurlijk. Want het model op de site van H&M kan die jurk best hebben hoor, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Máxima. Wat zag ze er weer goed uit. Toen ze later op de dag het OLVG in Amsterdam bezocht, werd ze in dezelfde jurk gespot. Je snapt: ik wil ‘m. En dat kost mij maar € 49,95. Hebben, hebben, hebben!

 

FOTO ANP

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer