Zo kun je deze zomer zorgeloos op vakantie

 

 

Ik ben bijna aan de beurt voor mijn prik en durf daarom al te dromen van een fijne zomervakantie ergens in Europa…

 

 

Wat gaan we doen? De pubers willen niet meer mee, dus kunnen mijn meneer en ik opeens kiezen voor een heel andere vakantie dan altijd weer dezelfde huisje-zwembad-wifi-combinatie. Misschien wil ik wel met een camper naar Oostenrijk of ga ik al eilandhoppend met een rugzak door Griekenland. Zou zomaar kunnen.

 

Vanwege de coronapandemie gelden er nog steeds regels waar ik me aan moet houden, maar die zijn overal weer anders. Zo moet ik bij aankomst in Duitsland eerst veertien dagen in quarantaine terwijl ik in Spanje meteen aan het strand mag gaan liggen.

 

In Portugal mag ik zomaar met tien mensen buiten aan een tafeltje genieten van een lekker etentje. In Oostenrijk moet ik voor een restaurantbezoek eerst een negatief test- of vaccinatiebewijs laten zien, voor ik überhaupt ergens mag gaan zitten. En in Turkije zijn de restaurants en cafés nog steeds hartstikke gesloten.

 

Wat een regels en wat een gedoe. Gelukkig heeft NOS op 3 een vakantieplanner gemaakt voor de tien populairste Europese bestemmingen. Hiermee heb je alle informatie die je voor je vakantie nodig hebt op een rijtje. Dan weet je precies waar je aan toe bent voor wat betreft de afstandsregels, waar je wel of geen mondkapje op moet zetten en of er een avondklok van kracht is. Wel zo handig. Wil je weten hoe de vakantieplanner werkt? Klik dan hier.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit