Zo krijg je olievlekken uit je kleding

 

Het is mij al iets te vaak overkomen dat ik door een olievlek een kledingstuk heb kunnen weggooien.

 

 

 

 

Tijdens het koken of net die ene olijf die ik nog in mijn mond prop voordat ik naar de bioscoop ga: het is altijd raak bij mij. Bijna knap is het. En hoe ik ook schrob, beter wordt het er niet op. Gelukkig is daar een lifehack voor gevonden en grote kans dat je het wondermiddeltje thuis in de badkamer hebt staan: droogshampoo. Wie had dat gedacht?

 

Normaal gesproken gebruiken we droogshampoo om die vette lokken op te frissen om de wasbeurt zo lang mogelijk uit te stellen. Maar daar is het dus niet alleen goed voor. Doordat het ingrediënten bevat dat overtollige olie opneemt is het een ideaal product om vlekken mee te verwijderen.

 

En makkelijk dat het is. Spray de olievlek in met droogshampoo, laat het een paar minuutjes intrekken en klop je het af met een schoon doekje. Et voilà: niks meer van te zien. Persoonlijk zou ik het hierna alsnog in de was gooien, maar als je haast hebt zou je het gewoon zo kunnen laten. Moet je wel even opletten dat je die oncharmante witte waas goed weghaalt.

 

@imaanduhThis is for my clumsy eaters ?♬ Search & Rescue – Drake

 

Het beste van alles is dat het een hartstikke goedkoop alternatief is voor dure middeltjes. Een flesje van de drogist is al goed genoeg. Ik mag toch hopen dat je hiervoor niet je allerduurste droogshampoo uit de kast trekt. Bovendien is het níet schadelijk voor je kleding en kan het veilig worden gebruikt op de meeste soorten stof. Behalve op zijde en suède dan. Deze twee kun je maar beter vermijden.

 

Dus: droogshampoo it is. Ik zorg er voortaan voor dat ik een klein spuitbusje in mijn tas heb als ik ga borrelen met vriendinnen. Kom maar door met die olijven, ik kan het hebben.

Door: Redactie Amayzine.com