Zo kom je onder je parkeerboete uit

Ken je dat: parkeer je je auto, betaal je via de app en krijg je toch een boete.

 

 

Handig hè, die parkeerapp? Je zoekt een plekje voor je auto, zet je app aan en een kind kan de was doen. Maar soms gaat het dan toch nog mis en ploft er een parkeerboete op je deurmat.

 

Laatst kreeg ik er eentje van € 64,50 plus de € 5,10 die ik per uur aan parkeergeld had moeten betalen. Ik had er behoorlijk de pest over in want ik wist zeker dat ik betaald had, maar wat bleek nou? Ik had de verkeerde zone aangeklikt. Lekker dan!

 

Nou, ik kan je vertellen dat ik er behoorlijk chagrijnig van werd. Tot vriendin P. me vertelde dat het de moeite waard is om bezwaar aan te tekenen tegen deze naheffingsaanslag, zoals de parkeerboete in ambtenarentaal heet. Want wat blijkt? Als je kunt bewijzen dat je voor een parkeerzone hebt betaald die even duur of duurder is dan de juiste zone dan moet de gemeente deze boete kwijtschelden.

 

Zo! Ik heb meteen een kant-en-klare brief gedownload waarin ik alleen maar de juiste gegevens in hoefde te vullen en die heb ik naar de gemeente gestuurd. En ja hoor, na een paar dagen kreeg ik bericht dat ik de naheffingsaanslag onterecht had gekregen. 

 

Dit geldt overigens ook als je per ongeluk het verkeerde kenteken invoert op je app of op de betaalpaal op straat. Want het gaat nogal eens mis als je op dat kleine schermpje de letters van je kenteken in moet toetsen. Zeker als de zon op de betaalpaal staat is het bijna niet te doen en maak je zo een foutje.

 

Het gaat er volgens de Hoge Raad om dat je kunt bewijzen dat je aan de gemeente voldoende betaald hebt en als dat zo is moet de naheffing worden kwijtgescholden. In gewone mensentaal: dan hoef je de parkeerboete niet te betalen. Beter!

 

Bron: DAS.nl

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit