Zo is Charlotte van Sex and the City in het echt

 

Ik weet wel dat het nergens op slaat, maar op de een of andere manier identificeer je een personage toch ook met de acteur zelf.

 

 

 

Soms vind ik het bijna jammer als ik de acteur als zichzelf zie omdat de mythe dan een beetje wegvalt. Stom van mij, want dat is nou de essentie van het vak. Charlotte York-Goldenblatt, een van mijn lievelingen uit Sex and the City, staat echt diametraal tegenover de actrice zelf: Kristin Davis. Of misschien toch ook wel. Ik vind ze in ieder geval allebei bijzonder leuk.

 

1. Ze adopteerden allebei een kind
Charlotte en Harry adopteren Lily, Kristin adopteerde dochter Gemma Rose (geestig want de tweede dochter van Harry en Charlotte heet dan weer Rose) en in 2018 kwam daar zoon Wilson bij.

 

2. Kristin is een ‘recovering alcoholic’
Ze is altijd erg open over de verslaving waarmee ze vroeger worstelde. Zelf zegt ze dat ze dronk om moed te verzamelen om zichzelf aan de buitenwereld te tonen. Ook voelde ze zich een beetje een outcast als brunette in het zuiden, waar iedereen verder blond leek. Ze zegt te hebben gedronken om dezelfde reden waarom ze is gaan acteren: als duwtje in de rug om jezelf te durven laten zien. Dan wel door de alcohol, dan wel omdat iets moet vanwege de rol.

 

3. Kristin zet zich in voor de olifanten
Iets wat ik Charlotte ook wel zie doen. Ze zag ooit een klein olifantje dat verlaten was door de kudde en zorgde ervoor dat het bij een wildlife rehabilitation centre gebracht werd. Ook produceerde ze de documentaire Gardeners of Eden om aandacht te vragen voor het behoud van de olifanten. Belangrijkste boodschap? Elke vijftien minuten wordt er een olifant gedood. Als we daarmee doorgaan is de soort binnen tien jaar uitgestorven.

 

4. Er is geen man in haar leven
Waar trouwen voor Charlotte York het hoogst haalbare in het leven is, redt Kristin zich prima in haar eentje. Met haar geadopteerde kinderen woont ze in Brentwood, LA.

 

5. Dat haar was er bijna niet geweest
Denk je aan Charlotte York, dan zie je meteen dat perfecte haar voor je. Toch leed ze aan ernstige haaruitval tijdens Sex and the City. Een product van Luke O’Connor hielp haar zo goed dat ze er uiteindelijk ambassadeur van werd.

 

6. Kristin doet veel goed werk
Ze is ambassadeur van Oxfam en werkt veel voor de UNHCR. Charlotte zou trots op haar zijn.

 

Beeld:  HBO Max

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach