Zo droogt je was 3 x zo snel

 

 

 

Ik hang zoveel mogelijk uit, maar handdoeken en onderlakens wil ik toch wel graag even in de droger stoppen.

 

 

 

 

Natuurlijk willen we uit milieuvriendelijke en budgettaire overwegingen het liefst de was niet in de droger stoppen. Maar met dit Hollandse weer is ‘aan de wind’ drogen de laatste tijd geen optie. Ik hang zoveel mogelijk uit, maar handdoeken en onderlakens wil ik toch wel graag even in de droger stoppen. Bij voorkeur zo kort en efficiënt mogelijk. 

 

Nu heb ik de ultieme tip gevonden waardoor je was én sneller droog is – tot wel drie keer zo snel wordt gezegd – en minder gekreukt uit de trommel komt. Het geheim? Doe twee of drie droogbollen in de wasmachine. Je kan hier tennisballen voor gebruiken, maar die vind ik iets te hard, ik weet ook niet of dat goed is voor de trommel en je kleding. Bij wasparfum.nl, van een alleraardigste vrouw die allerlei heerlijke Italiaanse wasparfums verkoopt, kun je speciale droogballen bestellen die net even iets zachter zijn dan de tennisbal. Sprenkel nog een paar druppels wasparfum op de ballen voordat je ze in de droger doet en je was is snel droog, minder gekreukt en ruikt verrukkelijk. Gewoon even een tipje voor vandaag. 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach