Zo blijft het lijntje boven je oog wel zitten!

 

Anita: Zo’n dun donker lijntje boven m’n oog doet wonderen. Je ogen lijken groter en je wimpers lijken donkerder. Op dit moment gebruik ik een potlood, dat vind ik net wat makkelijker dan een eyeliner.

 

Oogpotlood versus vloeibare eyeliner
Voor beide valt wat te zeggen. Met een vloeibare eyeliner wordt de lijn boven je oog net wat strakker en hij is vaak ook wat intenser van kleur. Met een vloeibare eyeliner kun je zo’n mooie klassieke streep trekken, dun beginnend bij de binnenste ooghoek en breder uitlopend naar de buitenste ooghoek om te eindigen met een wing (denk bijvoorbeeld aan zangeres Adele). Het voordeel van een oogpotlood daarentegen is dat het lijntje boven je oog wat zachter oogt en als je een fout maakt is het makkelijker bij te tekenen. Een oogpotlood kun je ook laten vervagen zodat het mooi overloopt in de oogschaduw.

 

Zo blijft een lijntje boven je oog beter zitten:
1 Gebruik een oogschaduw-primer
Na je dagcrème (of oogcrème) kun je de primer aanbrengen op het ooglid; zowel de oogschaduw als de eyeliner blijven mooier en beter zitten. De primer zorgt voor een soort hechtlaagje waardoor de eyeliner beter hecht en dus minder snel zal uitlopen

 

2 Transparante poeder
Vet en olie zijn de grote boosdoeners voor het snel laten verdwijnen van de eyeliner. Met een dun laagje transparante poeder verdwijnt dit, en dus blijft de eyeliner beter zitten.

 
3 Eyeliner in lagen aanbrengen
Je gebruikt zowel een oogpotlood als een vloeibare eyeliner met deze truc. Je zet de lijn eerst met de vloeibare eyeliner en daarna fixeer je de lijn als het ware met het oogpotlood. Let wel op dat je binnen de lijnen blijft.

 
De 80/20-regel
Voor het mooiste effect gebruik je een eyeliner 80% boven je oog en 20% eronder. Kijk maar naar koningin Máxima. Boven je oog trek je het lijntje vanaf je binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek. Onder je oog trek je het lijntje vanaf de buitenooghoek naar ongeveer halverwege het oog en laat je het vervagen. Zo lijken je ogen groter.

 
Ooit van tightlining gehoord?
Dit betekent dat je een superdunne lijn aanbrengt net boven je wimperrand. Je ziet dus geen eyelinerlijn omdat ie precies op je wimperrand zit, maar je wimpers ogen wel donkerder. Het beste  kun je hiervoor een eyeliner met een dunne punt gebruiken.

 

Mijn favoriete eyeliners van dit moment:

 

 

 

Vloeibare eyeliner met intense kleur voor zowel dunne als dikke lijnen, Max Factor Masterpiece High Precision €6,49

 

 

Eyeliner met schuine punt, H&M €6,99

 

 

Eyeliner met extreem dunne punt voor een mooie dunne lijn, Maybelline New York Curvitude liner €9,99

 

 

Intens zwarte eyeliner met dunne precisiepunt, Miracle Liquid Eyeliner Rituals €10.50

 

 

Professional eye pencil met glitter, kan ook als oogschaduw gebruikt worden, Collistar €18,99

 

 

Oogpotlood met micro-parelmoer zodat een prachtige schittering ontstaat, Nars Night Series €26,00

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars