Zo ben ik weer voor even 27

Ken je dat: je herkent een geur, je hoort een liedje of je ziet iets op televisie en hop, je bent weer voor even 27.

 

 

Dat gebeurt mij iedere keer dat ik naar Friends kijk. Sinds de serie op Netflix staat, heb ik alle afleveringen al zeker vier keer teruggezien. Vaak weet ik al wat Monica tegen Chandler zal zeggen of welke grap Joey gaat maken. En iedere keer word ik er toch weer hartstikke blij van.

 

Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe en Joey zijn mijn generatiegenoten en misschien was de serie daarom zo herkenbaar. Mijn haar zat net zoals dat van Rachel en ik droeg dezelfde kleding als Phoebe en Monica.

 

Inmiddels houd ik met mijn achttienjarige dochter soms een Friendsmarathon. Lekker thuis op de bank knallen we er zo zes afleveringen doorheen, want zij is net zo’n fan als ik. Bij een bezoek aan New York bekeken we zelfs het appartementengebouw waar de vrienden toen zogenaamd woonden. En het had ons niks verbaasd als Joey naar buiten was komen lopen… ‘How you doin’?’

 

 

De humor is tijdloos en ik word er nog net zo blij van als in 1996 toen ik 27 was.

 

Daarom vind ik het zo gaaf dat de cast binnenkort weer voor even bij elkaar komt. In de Fiends-reünie zal geen nieuwe originele aflevering te zien zijn. De acteurs zitten er niet als hun personage, maar helemaal als zichzelf en zullen praten over de jaren dat ze in de serie speelden. Een beetje ouder, wijzer en grijzer.

 

Ik hoop natuurlijk op leuke bloopers en behind-the-scene-beelden. Het ziet ernaar uit dat de reünie wordt opgenomen in het appartement van Monica en Rachel. Greg Grande, de man die verantwoordelijk was voor de plekken waar de serie werd opgenomen, deelde een foto van het appartement op Instagram met de hashtag #friendsreunion.

 

Het gaat dus zeker gebeuren, maar wanneer? Dat is nog even de vraag. Ik kan niet wachten. Jij?

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Greg Grande (@ggrandedesign)

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit