Zin in iets lekkers?

 

Dan moet je vandaag hier zijn, want er zijn weer mooie verrassingen voor fijnproevers.

 

 

’On top of Spaghetti’… ken je dit liedje? Een meezinger eigenlijk.

 

 

Ik zat te bladeren in m’n nieuwe boek ‘PASTA’, van de beroemde Zilveren Lepel, met 46 verschillende soorten pasta in meer dan 300 recepten. Aanradertje als je graag pasta eet en weleens een keer iets nieuws wilt.

 

 

De Zilveren Lepel staat wereldwijd bekend als dé gezaghebbende stem op het gebied van de Italiaanse keuken, maar dat wist je misschien al. Toen ik dit recept tegenkwam zat meteen dat liedje in m’n hoofd.

 

 

Dan ook maar meteen het recept erbij.

Rigatoni met gehaktballetjes (polpettine)

 

Je hebt nodig:

  • 300 gram rund of varkensgehakt (ik doe halfom)
  • 1 takje verse bladpeterselie fijngehakt
  • 1/2 teen knoflook fijngehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij fijngehakt
  • 1 wortel fijngehakt
  • 1 klein takje verse rozemarijn fijngehakt
  • 4 dl passata
  • 350 g rigatoni
  • 25 g Parmezaanse kaas geraspt
  • zout en peper

 

Het gehakt meng je met peterselie, knoflook, ei en wat zout en peper. Balletjes rollen en bestuiven met bloem. Olie in de pan, ui, selderij, wortel en rozemarijn erbij en dat 5 minuten zachtjes laten bakken, niet bruin laten worden. Daarna de balletjes erbij, vuur iets hoger en balletjes rondom bruin bakken. Dan passata en wat zout erbij, vuur laag, deksel erop en 40 minuten laten pruttelen.

 

Rigatoni koken, uitlekken en bij de balletjes doen. Goed omroeren en 2 minuten doorwarmen. Op het bord doe je er wat parmezaanse kaas over.

 

En natuurlijk zet je dan het meatball-spaghetti liedje erbij op. Buon appetito!

 

Afwas-nieuwtje

Heb je al gehoord van de afwas-uitvinding van Floris en zijn moeder Lisette? Ze bedachten milieuvriendelijke plantaardige vaatwasstrips. Die werken hartstikke goed en het mooie is dat er geen microplastics in zitten. Ze zijn er in met citroengeur of geurloos. €19,95 voor 60 wasstrips. En als je vaat niet gigantisch vuil is pak je een halve. Dat doe ik steeds. 120 wasbeurten, dat is nog geen 17 cent per keer. En stiekem vind ik het ook grappig om zo’n velletje in de afwasmachine te doen.

 

En als afsluiter van de dag nog twee verrukkelijke culi-ontdekkingen.

 

Om te beginnen bier. En niet zomaar bier: ‘Old Timers Drop Bock’. Omdat Oldtimers drop honderd jaar bestaat hebben ze samen met de brouwers van ‘Frontaal’ dit bier gemaakt. Met hop, zoethout en salmiak.

 

Nou ben ik geen bierdrinker, heel soms neem ik er eentje als ie heel lekker is en dan bij voorkeur wit bier of kriekenbier, maar ik ben wel een drop-eter. Maar nu dit er ineens  is… dit moet je proeven. Heerlijk!

 

Bij dat bijzondere biertje nam ik een (cadeau gekregen) stukje kaas van Henri Willig. Pure Perfection heet het en het is met goud bekroond. Ik dacht dus een stukje te eten, maar man, man, man, wat een heerlijke kaas is dat zeg! Hap hap hap en weg was het.

 

Heerlijk met die zoutkristalletjes erin. Ik heb meteen een stuk online besteld. Dat ik daar nog nooit eerder van gehoord had. Moet ik dus even een inhaalslag doen, hahaha.

 

 

 

O… het ging geloof ik weer over eten vandaag. Er worden ook zoveel lekkere dingen bedacht. Vind je het erg? Nee he?

 

Ik wens jou ook een heerlijke week.

 

Liefs, Franska.

Door: Franska

Afbeelding van Franska