Zij zitten niet in quarantaine: dieren nemen de straten over

 

Even wat grappig coronanieuws. Of nou ja, grappig… opmerkelijk vooral. En als dierenvriend vond ik dit erg leuk om te lezen.

 

Terwijl ik dit typ in mijn woonkamer, lekker geïsoleerd, met vele anderen in dezelfde situatie, zet de dierenwereld de bloemetjes buiten. Ach, waarom zouden ze ook niet hè? Zij lopen immers geen risico op het coronavirus. En die uitgestorven straten vragen dan natuurlijk maar om één ding: om daar nu eindelijk eens doorheen te rennen of te wandelen of te spelen.
 

Dus dat is ook precies wat er gebeurde. In Nara, Japan, bijvoorbeeld. Daar struinde een flinke groep herten de straten af. Beetje grazen op grasveldjes, beetje de winkelstraten door… Bizar om te zien in een verder lege stad. En heel schattig ook, die nieuwsgierige hertenkopjes.

 

In Italië gaat de dierenwereld ook de hort op. Zo zijn er al everzwijnen in het wild gespot (of nou ja, ‘in het wild’… in de steden dus), liep er een paard in z’n eentje door de smalle straatjes van een Italiaans dorpje en werden een stuk of twaalf schapen regelmatig gespot langs de weg en in de dorpjes. Die hebben waarschijnlijk een gigantisch leuk uitje.

 

Helaas (nee, toch niet alleen maar gezellig nieuws) is het niet voor alle dieren feest. De apen in Thailand die normaal altijd worden gevoerd door toeristen, zitten nu met een zwaar gebrek aan bananen. En gaan vervolgens ook helemaal los wanneer er een banaan wordt gespot. Gevolg: complete chaos.

 

Gelukkig zijn er altijd mensen die precies op zo’n moment hun telefoon in hun hand hebben (ik ben daar zelf altijd veel te laat mee), dus beeldmateriaal genoeg. Kijk hieronder maar.

 


 

 

 

Geplaatst door Sasaluk Rattanachai op Dinsdag 10 maart 2020

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer