Hier relaxt de fashion-crowd

 

Maartje: Dus echt niet dat het modevolk van modestad Parijs hangt bij de hipste nieuwe openingen van de stad. Welnee. Die gaan al jaren naar heel andere adressen. Vaste stekjes. En nu wil je vast weten welke? Hebben we opgesnord.

 

 

Hotel Costes

Het mag geen verrassing zijn: Hotel Costes is sinds jaar en dag fashion hang-out nummer één. Het klassieke doch überhippe hotel, met restaurant, met binnentuin, met eigen verrukkelijke geurkaarsen, en met, nou ja, met alles wat menig modehart begeert. Maar vooral met heel veel zien en gezien worden.

 

 

Hotel Meurice

Om nog even in de hotelscene te blijven: of je op stand kunt slapen en rondhangen
in Parijs op een steenworp van de Tuileries waar het gros van de modeshows zijn? Heeft Lee Towers een bril? Le Meurice met zijn kroonluchters en eindeloze marmeren gangen is je adres. Wel even een fikse beurs meenemen.

 

 

Frenchie Wine Bar

Rue du Nil in het tweede arrondissement mag ook wel Rue du Frenchie heten: het nauwe straatje heeft maar liefst drie Frenchie-vestigingen: een Frenchie to go, een voor ‘op chic’ en de wijnbar. Die laatste is eigenlijk de beste en meest geliefde stek. Zorg voor een reservering, anders kun je naar een tafeltje fluiten, zelfs al zijn die tafels gedeeld – net als de kleine gerechten overigens.

 

 

Café Constant

Café Constant is een casual brasserie verdeeld over twee verdiepingen, op twee blokken van de Eiffeltoren. Chef Christian Constant brengt er een hommage aan de recepten van zijn grootmoeder.

 

 

Clown Bar

Het 10de arrondissement is hip, en de kleurrijke Clown Bar een geliefde plek voor modellen en mode-editors vrijwel naast het all year long-circus van Parijs, Cirque d’Hiver. Vergeet vooral niet omhoog te kijken. Een beetje klassiek en een beetje modern, niks ingewikkelds, alles lekker. Om de hoek zit ook Ober Mamma, eveneens een feest.

 

 

Ferdi

Ook in het 2e (lees: centraal en dicht bij de shows), ook donker en knus en bovendien goed voor een kleinere portemonnee is Ferdi, een soort Franse tapasbar. Bovendien zijn er altijd een paar tafels voor aanwaaiende gasten.

 

 

Le Mary Celeste

Vlakbij de beroemde Rose Bakery (ook eentje die in dit rijtje thuishoort) zit Le Mary Celeste, een café-restaurant dat ook zomaar in Brooklyn of in de haven van Kopenhagen had kunnen staan. Een rauw en cool interieur, lekkere biologische gerechten en jong, knap publiek. De belangrijkste reden om aan de ronde bar aan te schuiven tussen 17.00 en 19.00 uur: de oesters voor slechts €1.

 

 

Café Charbon

Het interieur is uit vervlogen tijden, het publiek jong en bohemien. In de weekenden zit het er vol en ’s avonds wordt er goed gedronken, de rest van de tijd is Charbon een ideale plek voor een koffie of salade.

 

Bar Carillon

Een ouderwetse maar funky bar onder een oud hotel, waar je tot diep in de nacht kunt drinken tussen de Parijzenaars.

 

 

Hôtel du Nord

Geen hotel, wel een klassiek restaurant aan Canal St. Martin, ideaal voor een uitgebreide lunch in de relatieve anonimiteit. Bekende naam? Kan kloppen, Hotel du Nord ís de locatie uit de gelijknamige filmklassieker.

 

 

Hotel Amour

Er zijn er inmiddels twee van, beide geliefd onder het modevolk. De heetste van de twee is het nieuwe Grand Amour Hotel. Het kunstzinnige hotel met restaurant en bar opende in een schimmige wijk, maar vergis je niet: eigenaar André Saraiva heeft een neus voor wat hip en happening is en Rue de la Fidélité zal in mum van tijd een must-go-straat zijn. Sterker nog: dat is het met de komst van het Grand Amour al. Creatieve vrienden, zoals modefotograaf Olivier Zahm, interieurontwerper Alexandre de Betak en andere bekende namen uit de Franse kunst-scene, hielpen een handje met de inrichting, op de toilettafels staat Hermes en de roze patio is dé plek voor een (middernachtelijke) borrel. Jubel jubel, maar persoonlijk gaat mijn voorkeur toch nog steeds net iets meer uit naar de binnentuin van de eerste Amour-vestiging, Hotel Amour in het 9e.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.