Zien: Ana de Armas als Marilyn Monroe in de eerste trailer van Blonde

marilyn monroe blonde fb

 

Het tijdperk van de biopics is echt in volle gang.

 

 

 

Sterker nog, ik loop hartstikke achter, want ik ben volgens mij de enige in Nederland die Austin Butler nog niet als Elvis gezien heeft. Staat wel op het lijstje overigens, want ik hoor er veel positieve verhalen over. Iets minder positieve verhalen hoor ik — eerlijk is eerlijk — over de film Blonde, die over het leven van Marilyn Monroe gaat. Ana de Armas heeft de hoofdrol te pakken en ze lijkt echt als twee druppels water op de overleden superster. Bizar om te zien.

 

Waar de kritiek vandaan komt? Veel fans van Marilyn vinden dat ze door de media nu wel eens met rust gelaten mag worden. Met de jurk die Kim Kardashian droeg naar het Met Gala (gedragen door Marilyn Monroe herself), nu een biopic… Natuurlijk is Marilyn eigenlijk altijd wel in het nieuws gebleven, en dat terwijl ze het in haar leven niet altijd even makkelijk had. Op zich enigszins terecht wel, maar ik moet ook eerlijk bekennen dat ik best wel uitkijk naar deze film.

 

Dat komt ook omdat-ie op Netflix te zien zal zijn en dat-ie een NC-17 rating heeft gekregen. Dat betekent dat het voor boven zeventien jaar bedoeld is, vanwege ‘some sexual content’. Ja, dat maakt ons natuurlijk wel nieuwsgierig.

 

Maar waar ik al helemaal nieuwsgierig van ben geworden is deze trailer, die zojuist is uitgekomen. Eerst kregen we alleen foto’s te zien van Ana de Armas als Marilyn Monroe, en nu daadwerkelijk beeld. Briljant gecast, dat is iets wat zeker is. En aan de trailer te zien wordt het toch wel echt een spektakel. Nog even wachten: 28 september staat-ie online.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer