Zelf poedersuiker maken

 

 

Zo doe je dat dus en het is zo gedaan.

 

 

 

Een plotselinge craving naar pannenkoeken of poffertjes, maar geen poedersuiker bij de hand? Niet getreurd en geen paniek, want poedersuiker kun je ook zelf maken en het is zo gedaan.

 

En ja, je kunt ook even naar de supermarkt lopen, maar als je al met je pyjama op de bank zit heb je daar geen zin in, toch? Soms is je eigen poedersuiker maken nou eenmaal een stuk minder moeite dan je schoenen aantrekken en naar buiten gaan.

 

Zo doe je het: doe kristalsuiker of witte basterdsuiker samen met maïzena in een keukenmachine of blender. Waarom maïzena? Dat zorgt ervoor dat de suiker niet aan elkaar blijft plakken. Zet de machine aan tot de suiker de substantie heeft van poedersuiker. Zo simpel is het, maar je moet er maar net opkomen. Binnen een paar minuten heb je de juiste topping voor je poffertjes gemaakt.

 

Wil je nog een stapje verder? Voeg wat kleurstof toe voor een waar poedersuikerfeest. Gebruik wel poederkleurstof, niet de vloeibare variant. Roze, blauw, rood, geel, niks is te gek. Anders zit je ook maar op een doodgewone pannenkoek te kauwen, toch? 

 

Bewaar jouw zelfgemaakte poedersuiker in een goed afgesloten bakje, dan blijft hij nog heel lang goed.

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares