Zelf getest: deze fruitvliegjesval werkt wel

 

Deze tijd van het jaar zat mijn keuken altijd vol met van die vieze fruitvliegjes. Maar met deze tip die ik zelf heb getest waren ze in een mum van tijd verdwenen.

 

 

 

Ik ben dol op fruit, maar dat kun je lang niet altijd in de koelkast bewaren. In de winter is dat niet zo’n ramp, maar in de zomer wel. Want als je niet oplet zit je hele keuken binnen de kortste keren onder die vieze fruitvliegjes. Ze komen af op overrijp fruit want ze zijn dol op zoetigheid. Drink je in de avond weleens en gezellig glaasje? Dan kun je voor je gaat slapen je lege glas beter meteen in de vaatwasser zetten of even goed omspoelen, want ze houden ook van restjes alcohol, vruchtensap of frisdrank. Ook het koffiedik in het filter van je koffiezetapparaat moet je daar niet te lang laten zitten. Naar het schijnt vinden ze dat ook een fijne plek. Getver!!

 

 

Verder helpt het als je je keuken een beetje spic en span houdt en dus je afwas niet laat staan. Restjes fruit en groenten breng je linea recta naar de GFT-bak en je schoonmaakdoekje vervang je regelmatig. Maar als de vliegjes eenmaal in je keuken zitten kom je er maar moeilijk vanaf. Zelf dacht ik echt alles geprobeerd te hebben, maar nu heb ik dan toch de gouden tip en die werkt als een malle.

 

 

Men neme een schoon glazen potje. Dat vul je in gelijke delen met appelazijn en water. Dan doe je er een paar druppels afwasmiddel in. Dat zet je ergens op je aanrecht in de buurt van de fruitschaal, of naast je afvalbak, en na een dag kijk je tevreden naar je verse vangst fruitvliegen. Met dit tovermiddeltje kun je die rottige beestjes easypeasy vangen. Omdat het afwasmiddel de oppervlaktespanning van het water verandert kunnen ze er geen eitjes leggen en kunnen ze er ook niet meer uit. Aaah da’s nou jammer…. NOT!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit