Ze zit al 65 jaar in het vak en als het aan haar ligt blijft ze nog jaren zingen.

 

Niet gek, want ze heeft het niet van een vreemde. Vorige week bracht haar zoon Johnny de Mol een ode uit aan haar en iedere andere powervrouw. 

 

Al zo lang in het vak, een vader die een bekende Nederlander was en een bekende zoon. Ik heb het natuurlijk over Willeke Alberti. 

 

Willeke is in 1945 geboren in het Amsterdam van net na de oorlog. Haar vader Carel Verbrugge, beter bekend als Willy Alberti, was een bekende Nederlandse volkszanger. Toen Willeke elf jaar oud was maakte zij haar tv-debuut in de musical Duel om Barbara. Daarna bracht ze verschillende liedjes uit zoals Zeg pappie ik wilde u vragen, Spiegelbeeld, De winter was lang en Morgen ben ik de bruid. Naast zingen heeft Willeke ook geacteerd in films zoals Hartenstrijd, Alles is familie, Woezel en Pip en Lachcarrousel. Ze werd ook heel bekend met haar rol als de jonge Rooie Sien en het hartverscheurende liedje Telkens weer.

 

Willeke heeft ook een gastrol gespeeld in GTST (Goede tijden, slechte tijden), ze was te zien en te horen in de televisieprogramma’s Ali B Op volle toeren en Chantal blijft slapen. In 2016 heeft ze meegedaan aan De beste zangers van Nederland. Een lange tv- en zangcarrière dus. 

 

 

De zangeres is drie keer getrouwd geweest. Haar eerste man was Joop Oonk. Samen met hem heeft ze een dochter, Danielle. Met haar tweede man, de tien jaar jongere John de Mol, kreeg Willeke een zoon, Johnny de Mol, en met haar derde man Soren Lerby kreeg ze zoon Kaj. 

 

Nog steeds is Willeke een succesvolle zangeres met trouwe fans. Afgelopen oktober vierde ze haar vijfenzeventigste verjaardag met twee uitverkochte concerten in AFAS Live. Tijdens dit concert keek Willeke samen met vrienden en fans terug op haar lange carrière. 

 

Ook haar zoon Johnny is een bekende op de Nederlandse televisie. Vorige week bracht hij het nummer Mama uit. Met dit lied brengt hij een ode aan zijn moeder en iedere andere powervrouw. 

 

 

Willeke zet zich ook al jaren in voor verschillende goede doelen. Ze heeft zelfs een eigen stichting opgericht die als doel heeft om het leven van senioren, kinderen en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren, de Willeke Alberti Foundation. 

 

Zingen zal altijd Willekes grootste hobby blijven, maar haar allergrootste passie zijn haar zes kleinkinderen. Spelletjes spelen, langs de lijn naar hockey kijken of naar zwemles brengen: Willeke geniet ervan. Ze heeft al jaren een vaste oppasdag en ze verheugt zich enorm op het tweede kindje dat Johnny en zijn vrouw Anouk binnenkort verwachten.

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers