Ze vinden het maar verwarrend

 

Mijn kinderen waren nog nooit zo blij dat de schoolvakantie is afgelopen als dit jaar. Maar gaat dat nieuwe schooljaar eigenlijk wel echt beginnen?

 

Ook mijn kinderen zijn sinds maart thuis. In het begin was er nogal sprake van een holadiejee-stemming. Want ze sliepen eindeloos uit en startten een minuut voor het begin van de les hun computer op, zodat ze in horizontale positie keken naar hun docent en medestudenten. Maar na verloop van een paar weken was de lol van het thuisonderwijs er wel vanaf.

 

Waar het primair en voortgezet onderwijs in juni weer langzaam opstartten, bleven de deuren van de opleidingen van mijn kinderen potdicht. Daar baalden ze behoorlijk van. Ze misten hun vrienden, de lessen (ja, echt!) en zelfs de dagelijkse routine van het ritje met de metro.

 

Inmiddels zijn ze uitgeslapen en verveeld. Ze hebben alle games uitgespeeld en op Netflix is er geen serie meer die ze niet hebben gezien. Op naar school dus. Maar dat is gek? De een mag wel echt in de klas verschijnen – weliswaar op anderhalve meter afstand – maar de ander moet nog steeds vanuit haar slaapkamer de lessen volgen. Terwijl ze allebei 18+ zijn.

 

Ze vinden het maar verwarrend allemaal. Natuurlijk snappen ze best dat er een regel moet zijn, maar dat die voor de ene opleiding wel geldt en voor de andere niet, maakt het er niet eenvoudiger op. Mijn kinderen proberen heus om afstand te houden, maar hoe gaat dat straks in de klas? Hoe zit het met de ventilatie? En de ene klas heeft meer ruimte dan de andere. Hoe moet dat dan als je een opleiding volgt waarbij je vaak dicht op elkaar zit? Allemaal vragen waar ik ook geen antwoord op heb.

 

Kreeg je maar een rode neus als je besmet bent met het virus. Dan hoef je maar naar het gezicht te kijken om te weten of je iemand moet ontwijken of niet. Dat is tenminste wel duidelijk…

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit