Hier is het altijd net wat meer zomer

 

Je moet van goeden huize komen wil je het mooiste strand van Zeeland zijn, maar als je zelfs bezongen wordt door Bløf dan weet je dat je de winst te pakken hebt…

 

Ik heb het natuurlijk over Zoutelande, daar waar het altijd net wat meer zomer en zonnig is dan ergens anders in het land.

 

Aan de Zeeuwse kust scheen vorig jaar het meest de zon. Wat me doet denken aan de weekjes Zoutelande van vroeger. Leek het aan de ene kant van het duin bewolkt en weer voor een lange broek, zodra je het strand op liep verdwenen die als sneeuw voor de zon en was het stukken warmer. Dit klopt trouwens echt, want door de gunstige ligging van de Oosterschelde, Westerschelde en Noordzee heeft Zeeland maar weinig last van stapelwolken en de zon daardoor ruim spel.

 

Het strand van Zoutelande is langgerekt, strekt zich breed uit en je kijkt zo ver als je kan. Via een wandeling door de duinen kom je via een opgang op het strand. Ik zou één van de toegangen aan de Westkapelseweg pakken, daar is het net wat rustiger dan via de trap in het centrum, al heb je daar natuurlijk een magnifiek uitzicht met een drankje dichtbij de hand.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans