Franska: Mammamia! Dit wil je toch meteen eten zeker? Feestje op tafel! Buon appetito! En als je het niet op krijgt? Kom maar even naar de redactie brengen. 

 

 

Dit heb je nodig

  • 350 ml volle melk, in 2 glazen 
  • 2 tl gelatinepoeder
  • 100 g suiker
  • 1 sinaasappelschil, zest (lange dunne reepjes) geraspt circa 3 cm lang
  • 1 citroenschil, zest ongeveer 3 cm lang
  • 1 vanillestokje
  • 400 g yoghurt
  • pruimencompote (recept hieronder)
  • muntbladeren, voor het serveren

 

Zo maak je het
Doe een glas melk in een kleine kom en strooi het gelatinepoeder erbij. Je hoeft niet te roeren maar laat het in de kom tot de gelatine opgelost is, dit duurt ongeveer 10 minuten. Doe intussen het andere glas melk, suiker en citrus-zests in een kleine pan en verhit dit op middelmatig vuur. Schraap het vanillestokje leeg en doe het samen met de peul bij de saus. Verhit het mengsel tot het zachtjes suddert en roer, om de suiker op te lossen. Haal de pan van het vuur en voeg de melkgelatine aan het mengsel toe. Meng tot het opgelost is, dit duurt ongeveer 3 minuten. Laat het mengsel afkoelen tot lauwwarm (8-10 minuten). Verwijder vervolgens de vanillepeul. Giet de gearomatiseerde melk in een grote kom (bij voorkeur met een giettuit). Giet vervolgens de yoghurt bij de melk en meng het door elkaar. Verdeel het yoghurtmengsel over 6 tot 8 mooie kommetjes. Laat die 8 uur afgedekt in de koelkast staan. Serveer het met een lepel gekoelde pruimencompote en verse muntblaadjes.

 

Pruimencompote

 

Dit heb je nodig

  • 6 grote ontpitte pruimen, in stukken gesneden
  • 100 g suiker
  • evt. wat vers citroensap

 

Zo maak je het
Zet de pruimen en suiker in een middelgrote pan op middelmatige vuur tot het suddert en roer het om zodat de suiker oplost. Verlaag de hitte tot medium-laag. Blijf regelmatig roeren totdat het mengsel verdikt en de pruimen zacht zijn en stuk gaan (20-25 minuten). Haal het mengsel van het vuur en proef. Is het mengsel te zoet, voeg dan wat citroensap toe. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. 

 

 

P.S. Pruimencompote over? Het is ook heel lekker op een pannenkoek, ijs of Griekse yoghurt. 

 

Buon appetito!

 

Bron: http://www.kitchenkonfidence.com/2014/09/yogurt-panna-cotta-with-easy-plum-compote