Word jij de nieuwe Willy Wonka?

Chocoladeliefhebbers opgelet. Voor deze baan kan je je nú aanmelden.

 

 

Melk, puur, karamel zeezout, wit praliné, hazelnoot-stukjes, of met een laagje oreo koekjes… In de vorm van warme chocolademelk met slagroom, of juist een hele reep, paaseitjes, chocoladeletters, bonbons… Begin je ook al helemaal te watertanden? Je smaakpapillen meteen aan de slag en het water al in de mond van enthousiasme? Ogen die groter worden en beginnen uit te puilen? En kun je het ineens niet meer volhouden ren je nu naar je keukenkastje om je geheime voorraad aan chocola te plunderen? Dan denk ik dat jij de juiste kandidaat bent voor deze droombaan.

 

Steenland Chocolate in Gouda, verantwoordelijk voor het maken van verschillende chocoladeproducten, zoekt een kwaliteitsmanager die ongehinderd zoveel chocola mag proeven als ie wil. Nee, ik maak geen grapje. ‘Voedselveiligheid wordt steeds belangrijker gevonden. We krijgen veel vragen op het gebied van kwaliteit. Daar moeten we antwoord op geven door bijvoorbeeld analyses of het afnemen van monsters. De uitslagen communiceren we weer naar de klant.’ Dat houdt in dat er smaaktesten met nieuwe receptuur gedaan moeten worden om te kijken welke nou het lekkerst is. Dit alles klinkt als muziek in mijn oren.

 

Als ik mijn huidige baan bij Franska.nl niet zo leuk vond, wist ik het wel. Hier kun je de vacature bekijken.

 

 

En uh, Steenland Chocolate, als je ooit hulp nodig hebt, kijk dan hier maar even naar. Wij van Franska.nl zijn heel goed in het testen van chocola. 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in hartje Amsterdam. 

beeld: Jennifer Davick Photography